Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Pirmssvētku sveiciens no Valsts prezidentes

LETA, 03.05.2007. 09:00

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, sveicot valsts iedzīvotājus 4.maijā - Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienā -, atgādina par nepieciešamību nodot nākamajām paaudzēm liecības un izpratni par 4.maija nozīmību valsts vēsturē.
Pirmssvētku sveiciens no Valsts prezidentes
Prezidente atgādina, ka 4.maijā pieņemtais lēmums nebija vienbalsīgs, "tieši tāpēc ir tik svarīgi uzturēt liecības par šo dienu dzīvā piemiņā, no paaudzes paaudzē nododot tālāk atmiņas un izpratni par 4.maiju".

"Šīs liecības jārāda skolās, lai atgādinātu - dzīve var būt sarežģīta, bet valstiskuma un brīvības vērtības nekad nedrīkst aizmirst. Brīvības dziļajai vērtībai ir jāuzticas ar visu spēku un nodošanos, lai cik ilgu laiku kādreiz prasītu tās īstenošana, un savstarpējā pleca un atbalsta sajūta tautā ir ceļš, kas padara tuvāku kopēja mērķa sasniegšanu," uzsver Valsts prezidente.

Vīķe-Freiberga uzskata, ka 4.maijs atgādina par dienu, kad pieņemts "drosmīgs lēmums", kas esot ļāvis pārcirst vardarbīgi uzspiesto saiti ar totalitāro režīmu. "Šī izšķiršanās bija jāizdara vispirms katram Latvijas cilvēkam savā sirds balsojumā, un katram Augstākās padomes deputātam tā bija politiski jāapliecina ar savu "jā" vai "nē", pieņemot Deklarāciju par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu," sacīja politiķe.

Valsts vadītāja aicina arī turpmāk gādāt par to, lai "brīvības un solidaritātes gars stāvētu pāri mūsu ikdienas rūpēm un darbiem, vadot mūs vienmēr pa Latvijas valsts nostiprināšanas un tautas labklājības ceļu".

Valsts prezidente no 1. līdz 6.maijam uzturas vizītē ASV, tādēļ nevarēs tieši apsveikt iedzīvotājus Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienā.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV