Trešdiena, 22.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Emīlija;

Zinātnieku nakts Daugavpils Universitātē

Vita Viļevko, 16.09.2010. 17:34

24.septembrī plkst. 17:00 – 22:00 Daugavpils Universitātē (Parādes ielā 1) jau 4. reizi notiks „Zinātnieku nakts" pasākums, kad viena vakara laikā ikvienam tiek dota iespēja pamēģināt kļūt par zinātnieku. Šī gada pasākuma tēma ir „Klimats, daba un cilvēks".

„Zinātnieku nakts" laikā Daugavpils Universitātē (DU) tiks piedāvāta virkne dažādu aktivitāšu: apmeklējot darbnīcu par sēnēm un to ēdājiem, interesenti uzzinās padomus par drošu sēņu lasīšanu un ēšanu (pasākuma dalībnieki tiek aicināti atnest savas salasītās sēnes); darbnīcā „Bīstamie suvenīri" varēs iepazīties ar „suvenīriem" – pasaules aizsargājamajiem augiem un dzīvniekiem, kurus labāk nevajadzētu iegādāties; lai uzzinātu par tropu meža nozīmi pasaules bioloģiskajā daudzveidībā, pasākuma dalībnieki tiek aicināti apmeklēt DU ziemas dārzu, kurš pārveidosies par stilizētu tropu mežu; visa vakara laikā varēs piedalīties pētījumos, eksperimentos, spēlēs, diskusijās, konkursos, izstādēs, prezentācijās, kā arī darbnīcās, kur tiks veidotas mīļlietiņas no dažādiem materiāliem sev un citiem. No plkst. 18:00 līdz plkst. 20:00 aktu zālē norisināsies „Zinātnieku nakts tējnīcā", kurā notiks diskusija par dzīvniekiem biologu un literātu uztverē. Diskusijā piedalīsies DU rektors, profesors Arvīds Barševskis un rakstniece Inga Ābele. Savukārt, domājot par videi draudzīgu saimniekošanu, „Zinātnieku nakts" laikā tiks parakstīts Daugavpils Universitātes un SIA „Papīrfabrikas Līgatne" sadarbības līgums par papīra nodošanu otrreizējai pārstrādei.

„Zinātnieku nakts" aktivitāšu norisi DU palīdzēs realizēt draugi no Latgales Zoodārza, Latvijas Dabas muzeja un Koka rotaļlietu darbnīcas Raiņa mājās Berķenelē.

Zinātnieku nakts ir Eiropas Komisijas atbalstīts un finansēts projekts, kuru realizē Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) sadarbībā ar Latvijas augstskolām un zinātniskajiem institūtiem. Ar šo pasākumu Latvija iekļaujas to valstu - Eiropas Zinātnieku nakts organizētāju skaitā, kuras septembra pēdējās piektdienas vakarā organizē dažādus pasākumus vairāk kā 200 Eiropas pilsētās, lai atraktīvā veidā skaidrotu zinātnes sasniegumus, raisot sabiedrības interesi un izpratni par zinātni, un ļautu sabiedrībai ielūkoties zinātnisko laboratoriju darba noslēpumos.

Šogad Zinātnieku nakts notiks vienlaikus sešās pilsētās – Daugavpilī, Jelgavā, Rēzeknē, Rīgā, Salaspilī un Ventspilī.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV