Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Zinātnieku naktī aicina iztēloties pasaules galu

Aija Rozenšteine, 21.09.2010. 14:24

24. septembrī plkst. 20.00 Zinātnieku nakts ietvaros Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātē LU Komunikācijas studiju nodaļas doktoranti rīkos hepeningu „Pasaules gala lasīšana ar iztēles palīdzību". Tā mērķis ir cilvēkiem atgādināt par masu mediju un populārās kultūras lomu pasaules gala konstruēšanā.
Zinātnieku naktī aicina iztēloties pasaules galu

Pasākumu veido vairāki patvaļīgi atlasīti autoetnogrāfiski un vēsturiski stāsti, kas ilustrē saikni starp masu medijiem un cilvēku priekšstatiem par pasaules galu. Šos stāstus palīdzēs iemiesot un atainot LU komunikācijas zinātnes doktoranti. Kā norāda profesore Vita Zelče, doktoranti jau otro gadu līdzdarbojas zinātnieku naktī, piedāvājot alternatīvu tradicionālajām dabaszinātņu prezentācijām. "Pērngad mēs iestudējām mistērisku performanci, kas atainoja Latvijas Universitātes dzimšanu un dzīvošanu cauri laikmetiem. Šoreiz laipiņa tiek mesta uz dabaszinātnēm, sakot, ka komunikācijas procesu pētniecība ļauj labāk izprast, kā mediji un kultūra iespaido mūsu zināšanas par it kā dabas zinātņu laukā mītošiem jautājumiem," norāda V. Zelče.

Tāpat hepeninga mērķis ir aktualizēt Latvijā mazpazīstamo performatīvo sociālo zinātņu virzienu, kas popularizē sabiedrības izpētes rezultātus, izmantojot dramaturģiskas un mākslinieciskas metodes. Pasākumā gaida tikšanās ar vairāku laikmetu cilvēkiem – slavenībām un ierindas pilsoņiem –, kas piedzīvoja un izdzīvoja savu "pasaules galu". Radošā komanda aicina ikvienu apmeklētāju sagatavot savu stāstu par pasaules galu, ar kuru hepeninga laikā varētu padalīties.

Hepenings "Pasaules gala lasīšana ar iztēles palīdzību" notiks LU Bioloģijas fakultātē (Kronvalda bulvāris 4), 2. auditorijā. Sākums plkst. 20.00.

Papildus informāciju var iegūt, zvanot pa tālruni: 29337388.

Pilna „Zinātnieku nakts 2010" pasākumu programma skatāma LU portālā www.lu.lv/zinas/t/3644/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV