Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

RSU "Zinātnieku naktī" šūs banānus, ceļos pa resno zarnu un sagaidīs vulkāna izvirdumu

Irīna Kukliča, 22.09.2010. 14:43

Šo piektdien, 24.septembrī no 18:00 līdz 23:00 Rīgas Stradiņa universitātē norisināsies Zinātnieku nakts 2010,. Apmeklētājiem būs atvērts RSU Stomatoloģijas institūts RSU centrālā ēka un RSU Anatomijas un antropoloģijas institūts, vairāk pazīstams kā Anatomikums.

RSU centrālajā ēkā (Dzirciema 16) apmeklētāji varēs piedalīties trokšņa mērījuma eksperimentos audzēt ķīmiķa dārzu, veidot brīnumainos uz rakstus un veikt vides piesārņojuma izplatīšanās modelēšanu. RSU Fizikas katedrā tiks skaidroti - rentgenfluorescentā spektrālās analīzes pielietojums tiesu medicīnā un mākslas darbu viltojumu noteikšana. Apmeklētāji varēs noteikt ķīmiskos elementus kartupeļos, banānos u.c. augļos un dārzeņos. Notiks arī raudzēta piena produkta Labdaris degustācija un konkurss par jauno Labdara etiķeti, kur aicinām piedalīties jaunos māksliniekus un pieredzējušus grafiķus. OrtoMed klīnikas jaunākās radioloģijas metodes ļaus ielūkoties dziļāk cilvēka ķermenī. Savukārt Roche Latvija piedāvās ekskursiju pa piepūšamo resno zarnu, kurā redzami dažādi polipi un resnās zarnas vēzis agrīnā stadijā. RSU Zāļu formu tehnoloģijas katedra būs iespēja pagatavot pastu un izveidot zāļu kapsulas. Bet vakarā, 21:00 RSU iekšpagalmā, kad zemi pārklājusi tumsa notiks vulkāna izvirdums.

Turpat blakus RSU centrālai ēkai, RSU Stomatoloģijas institūtā (Dzirciema 20) tiks atklāta Holivudas smaida formula, norisināsies konkurss par labāko banānu šuvēju un visa vakara gaitā apmeklētāji Fantomu telpā varēs iejusties zobārsta lomā - uz mācību lellēm (Fantomiem) labot un urbt zobus.

Pēc ilgāka laika savas durvis vērs RSU Anatomikums (Kronvalda bulvārī 9), kur uzzināsiet kādas izskatās slimības un kāpēc jāsaudzē savs anatomiskais ķermenis. Ieeja RSU Anatomikumā no 13 gadu vecuma! RSU Anatomikums atvērts no 20:00.

Visa vakara gaitā notiks dažādi eksperimenti un konkursi, lielāko lekciju un eksperimentu saraksts:

Lekcija plkst.: 18:30 Kvalitatīvs izejvielu materiāls kā garantija efektīvām zālēm
Prof. Vijas Eniņa, prof. I. Bārene
RSU Zāļu formu tehnoloģijas katedra A-korpuss 6. stāvs (Dzirciema 16)

Lekcija plkst. 19:00 "Zobs un mikrobs"
Anda Brinkmane RSU asoc. profesore
RSU Stomatoloģijas institūts (Dzirciema 20)

Lekcija plkst. 19:30 Labdara formula
A. Kirhenšteina Mikrobioloģijas un virusoloģijas institūta vadošās pētnieces V. Ramniece
RSU foajē (Dzirciema 16)

Lekcija plkst. 20:00 "Zobs un biomateriāli"
Juris Altroks 5. kursa Stomatoloģijas students
RSU Stomatoloģijas institūts (Dzirciema 20)

Lekcija plkst. 20:30 CSI: Rīga
prof. U. Teibe vadībā
RSU Fizikas katedra, B-korpuss, 2. stāvs (Dzirciema 16)

Eksperiments 21:00 Vulkāna izvirdums
RSU Higiēnas un arodslimību laboratorijas darbinieku vadībā
RSU iekšpagalmā (Dzirciema 16)

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV