Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Latvijas Universitātē izcilību veicinošas stipendijas doktorantūras studentiem

Latvijas Universitātes Preses centrs, 18.01.2011. 09:55

Latvijas Universitāte jau otro gadu sekmīgi realizē Eiropas Sociālā fonda (ESF) projektu „Atbalsts doktora studijām Latvijas Universitātē". Šajā laika periodā izsludināti pieci konkursi un projektā mērķstipendijas saņēmuši 588 doktoranti un zinātniskā grāda pretendenti, kas ir būtisks stimuls jaunajiem pētniekiem, lai iegūtu doktora zinātnisko grādu.

Projekts tiek realizēts Darbības programmas papildinājuma 1.1.2.1.2. apakšaktivitātes „Atbalsts doktora studiju programmu īstenošanai" ietvaros. Apakšaktivitātes mērķis ir visās izglītības tematiskajās grupās palielināt to speciālistu skaitu, kas ieguvuši augstāko kvalifikāciju (doktora zinātnisko grādu) un spējīgi plānot, radīt un ieviest ražošanā augstas tehnoloģijas produktus, kā arī produktus un pakalpojumus ar augstu pievienoto vērtību, veicinot tautsaimniecības attīstību uz inovāciju pamata.

Izglītības un zinātnes ministrija Latvijas Universitātes sagatavotajam ESF projektam ir apstiprinājusi budžetu – nepilnus Ls 15,5 milj. – tā realizācijas periodam no 2009.gada jūnija līdz 2015.gada jūnijam.

Sakarā ar Latvijas Policijas akadēmijas likvidāciju Latvijas Universitāte ir pārņēmusi tās projekta „Atbalsts Latvijas Policijas akadēmijas doktora studiju programmas īstenošanai", kura budžets ir Ls 55 tūkst., realizāciju. Kopš 2010.gada 1.februāra darbu šajā projektā turpina deviņi doktoranti.

No projekta „Atbalsts doktora studijām Latvijas Universitātē" uzsākšanas brīža līdz 2010.gada beigām ir apgūti Ls 5,3 milj., un tā arī bija plānots. Šajā periodā 161 zinātniskā grāda pretendents iesniedzis disertāciju promocijas padomē un gaida aizstāvēšanos, 58 ir aizstāvējuši disertāciju un 42 jau ieguvuši doktora zinātnisko grādu.

Sekmīga projekta realizācija veicinās doktorantu un jauno zinātnieku iesaistīšanu Latvijas Universitātes atbalstītu pētījumu programmās un stimulēs veikt pētījumus par Universitātes attīstības stratēģijas izpildei nozīmīgām tēmām. Turklāt pastāv cerība, ka Latvijas Universitātes akadēmiskajam personālam pievienosies jauni doktori, kuri iekļausies studiju un pētniecības darbā. Atjaunotais akadēmiskais personāls nodrošinās studiju kvalitātes uzlabošanos un līdz ar to veicinās jaunu studentu piesaisti ne tikai Universitātei, bet arī citām augstskolām un zinātniskajām institūcijām, kā arī nodrošinās valsts pasūtījumu pēc kvalificēta darbaspēka inovatīvai, uz zināšanām balstītai ekonomikai un ražošanas darbībai.

Vairāk par projektu Latvijas Universitātes mājaslapā: http://www.lu.lv/par/projekti/es/2007-2013/esf/doktora-studijas/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV