Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

DU notiks „XXI Zinātniskie lasījumi"

Vita Viļevko, 26.01.2011. 16:29

27. janvārī Daugavpils Universitātē (DU) savu darbu uzsāks Humanitārās fakultātes (HF) organizētā starptautiskā zinātniskā konference „XXI Zinātniskie lasījumi", kas šogad veltīta Daugavpils Universitātes 90 gadu jubilejai.

Konferences mērķis ir piesaistīt zinātniekus no dažādām pasaules valstīm humanitāro zinātņu jomā. Konferences darbs norisināsies Humanitārajai fakultātei raksturīgajos pētniecības virzienos, kas saistīti ar baltu un slāvu valodām, vācu un angļu filoloģiju, vēsturi, literatūras un kultūras procesiem.

Šogad konferencē piedalīsies 223 zinātnieki no 10 valstīm: ASV, Baltkrievijas, Igaunijas, Kazahstānas, Krievijas, Latvijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Polijas un Vācijas. Kopumā konferencēs „Zinātniskie lasījumi" ir piedalījušies vairāk nekā 3000 dalībnieku no 24 dažādām pasaules valstīm.

Konferences atklāšana notiks 27. janvārī plkst. 11:30 Vienības ielā 13, aktu zālē (4. stāvā). Konferences dalībniekus uzrunās HF dekāne asoc. prof. Valentīna Liepa, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas Augstākās izglītības departamenta direktore Gita Rēvalde, Daugavpils pilsētas Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Konferences darbības laiks: 27. – 28. janvāris.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV