Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Jauno profesionāļu skola pulcē 800 skolēnus no visas Latvijas

Madara Rube, 15.03.2011. 10:49 | komentāri (1)

Sestdien, 12. martā, Jauno profesionāļu skola vienuviet pulcēja jauniešus no visas Latvijas uz atklāšanu Biznesa augstskolas "Turība" telpās. Projektā, kas norisinās jau otro gadu, dalību pieteicis rekordliels vidusskolēnu skaits – vairāk kā 800 jaunieši.
Jauno profesionāļu skola pulcē 800 skolēnus no visas Latvijas

Atklāšanas pasākuma mērķis bija ne tikai iepazīstināt skolēnus ar turpmāko projekta norisi, bet arī iedvesmot un saliedēt. Savā pieredzē ar jaunajiem profesionāļiem dalījās Latvijā populāri cilvēki un veiksmīgi uzņēmēju,- dziedātājs Normunds Rutulis, "Madara Cosmetics" direktore Lotte Tisenkopfa, TV3 raidījuma „Vīrietis uz paklāja" vadītāja Elīna Doļģe, Pludmales sporta centra „Brazīlija" dibinātājs Patriks Grīva, Via Hansa Biznesa attīstības vadītājs Ēriks Lingebērziņš un citi.

Jauno profesionāļu skolas atklāšanu vadīja Radio Skonto programmu direktors Valdis Melderis, kas sevi nodēvēja par profesionālu runātāju. „Pirmkārt ir jābūt sajūtai, ka Tu esi unikāls un neaizvietojams. Otra lieta, kas ir jāzina - svarīga ir iedvesma, un ir jāmeklē veidi kā iedvesmoties. Treškārt - Ir jādara, jādara un vēlreiz jādara! Jo nedarot vai baidoties kaut ko darīt, Tu neko nevari iemācīties," stāsta Melderis par svarīgākajās lietām, ko vērts iegaumēt jaunajiem profesionāļiem.

„Tas, ko jūs šodien sāksiet darīt un šīs turpmākās dienas izbaudīt, izjautāt, pieredzēt, ko stāsta nozares cilvēki, saprast, vai jums tā patīk un interesē, tas, manuprāt, ir ļoti būtiski un ļoti svētīgi. Un pats galvenais ir, lai tas ceļš, ko jūs izvēlaties, jums arī patiktu," stāsta Lotte Tisenkopfa.

Arī Elīna Doļģe atzīst: „Nav jēgas sacensties par to teorēmu vai definīciju daudzumu, ko jūs varētu savā galvā ielikt. Pats svarīgākais ir nevis iemācīties definīcijas, bet zināt kur tās atrast un kā tās pielietot. Grāmatas jūs atradīsiet vienmēr, bet būt īstajā vietā un mācēt to pielietot īstajā brīdī, tā ir māksla."

Dienas noslēgumā skolēni dalījās savos iespaidos: „Liels pārsteigums un prieks, ka ir tik daudz jaunieši, kuri nāk uz šejieni un grib uzzināt, ko viņi vēlas dzīvē darīt," stāsta Jauno profesionāļu skolas dalībniece Evita. „Es gribu iepazīt jaunus draugus, iegūt jaunus kontaktu un beigās uzzināt – par ko tad es īsti vēlos dzīvē kļūt!", atzīst dalībniece Baiba.

Gan Jauno profesionāļu skolas viesi, pasniedzēji, gan arī projekta galvenie organizatori atzina: nerimstoša vēlēšanās izzināt, kā arī zināšanas paver plašas karjeras iespējas. Taču, lai atrastu savu virzienu dzīvē un gūtu sekmes, jauniešiem vispirms ir jāsāk ar savu vēlmju apzināšanu un tad jāmeklē veids, kā tās realizēt un tapt sadzirdētiem.

Jauno profesionāļu skolu organizē studenti no Biznesa augstskolas Turība. Tās mērķis ir palīdzēt jauniešiem izvēlēties īsto profesiju, augstskolu un sekmēt viņu iesaistīšanos biznesa vidē.

Jauno profesionāļu skolu atbalsta: SEB banka, Coca- cola Hellenic Latvia, muzikāli literārais klubs "Četri balti krekli", ALA Hostel, Atlants.lv, ģimenes izklaides centrs Fantasy park, Dailes teātris, LuLu pica, ēdnīca „Nīke", tipogrāfija "Olderi", Red Bull enerģijas dzēriens.

Informatīvie atbalstītāji: European Hit Radio, E-klase, Prakse.lv, Mammam.lv / tetiem.lv, E-skola, Jaunietim.lv, Studentlife.lv.

Vairāk par Jauno profesionāļu skolu uzzini www.jpskola.lv un twitter.com/JPSkola.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV