Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Jau 53. reizi notiks DU starptautiskā zinātniskā konference

Vita Viļevko, 08.04.2011. 12:03

No 13. līdz 15. aprīlim Daugavpils Universitātē (DU) jau 53. reizi pulcēsies zinātnieki un pētnieki no 12 valstīm un vadošajām Latvijas augstskolām un pētnieciskajiem centriem, lai piedalītos DU Starptautiskajā zinātniskajā konferencē, kas veltīta DU 90 gadu jubilejai.

Konferences ietvaros tiek organizēta 41 darba grupa eksakto, humanitāro, izglītības, mākslas un sociālo zinātņu jomās, tiks sniegti ļoti daudzveidīgi ziņojumi par tādām tēmām kā Latvija jaunā ceļa sākumā – stratēģija „ES 2020"; Iedzīvotāju dzīves kvalitāte Latvijā; Attiecību uzturēšana sociālajos portālos; Globālā izglītība; ES kvalitātes izmaiņu iespējamības tendences; Neoficiālie personvārdi Rēzeknes novadā; Ārvalstu investīciju nozīme Latvijas ekonomikā; Reliģiskā brīvība kā cilvēka pamattiesības; Kodola 3D uzbūves un DNS novietojuma izmaiņas šūnas novecošanas laikā; Ziemojošo putnu ekoloģiskā imunoloģija u.c. Visi konferencei iesniegtie zinātniskie ziņojumi tiks apkopoti Daugavpils Universitātes 53. starptautiskās konferences materiālu krājumā. Kopumā konferencē savu dalību pieteikuši 640 dalībnieki.

Konferences atklāšana notiks 13. aprīlī plkst. 12:00 Vienības ielā 13, aktu zālē, kur konferences dalībniekus uzrunās DU zinātņu prorektore, asociētā profesore Elita Jermolajeva un pārstāvji no Daugavpils pilsētas Domes.

Konferences ietvaros 14. aprīlī plkst. 14:00 Vienības ielā 13, 310. auditorijā notiks plenārsēde „Universitāte mūsdienās – realitāte un izaicinājums", kurā piedalīsies Daugavpils Universitātes Gada balvas zinātnē laureāti, kā arī Daugavpils Universitātes Goda doktors - profesors Kurts Švarcs (Vācija) un Turku Lietišķo zinātņu universitātes (Somija) lektore Tīna Ferma (Tiina Ferm).

Konferenci organizē Daugavpils Universitāte un Daugavpils Universitātes Jauno zinātnieku asociācija.

Daugavpils Universitāte ir lielākais izglītības un zinātnes centrs visā Austrumlatvijā, kas piedāvā iegūt Eiropas mērogā atzītu visu līmeņu un dažādu jomu augstāko izglītību. Tās 5 fakultātēs studē aptuveni 3500 studentu. Universitātes 60 dažāda līmeņa studiju programmās var apgūt vides pārvaldības speciālistu, starpkultūru attiecību menedžeru, fizioterapeitu, datordizaineru, iestāžu vadītāju, tulkotāju, psihologu, mākslas projektu vadītāju, filologu, skolotāju, ekonomistu, programmēšanas inženieru, matemātiķu, fiziķu, sociālo darbinieku, juristu, sociologu, biologu, vēsturnieku, karjeras konsultantu, robežsardzes jaunāko virsnieku, dabas aizsardzības speciālistu u. c. specialitātes.
2011./ 2012. studiju gadā DU tiks piedāvātas vairāk nekā 600 valsts dotētās studiju vietas.

Daugavpils Universitāte katru gadu aktīvi piedalās un organizē starptautiskās konferences, kas ir solis uz ilgtspējīgu augstākās izglītības attīstību.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV