Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Par "E-klase 2011" liela interese, jo īpaši reģionos

Zane Vītoliņa, 11.04.2011. 10:47

Šobrīd dalību forumā "E-klase 2011" jau ir pieteikuši gandrīz 400 dalībnieki, tai skaitā vispārizglītojošo un profesionālo skolu, interešu izglītības iestāžu un izglītības pārvalžu pārstāvji no visas Latvijas. Projekta „e-klase" vadītāja Zane Vītoliņa pauž neviltotu sajūsmu par lielo atsaucību.

Atgādinām, ka "E-klase 2011" ir pirmais pieredzes apmaiņas forums par skolu informatizācijas procesiem un Latvijā lielāko skolvadības sistēmu "e-klase". Foruma "E-klase 2011" mērķis ir atvieglot skolotāju ikdienas darbu un panākt lielāku vecāku ieinteresētību, vairot vecāku atbildību, sekojot līdzi izglītojamā mācību sekmēm. Forums "E-klase 2011" norisināsies piektdien, 15.aprīlī, Rīgas Tehniskās universitātes telpās (Rīgā, Kaļķu ielā 1).

Projekta „e-klase" vadītāja Zane Vītoliņa informē, ka ļoti liela interese par forumu "E-Klase 2011" ir Latvijas reģionos. Vislielākā atsaucība sagaidīta no Bauskas, Dobeles un Ogres rajoniem, kur savu dalību forumā ir apstiprinājuši gandrīz visu izglītības iestāžu pārstāvji.

"Esam gandarīti un ļoti lepni par uzmanību un interesi, ko izrāda tieši reģionālie pārstāvji. Neskatoties uz to, ka ekonomiskā situācija skolotāju maciņam ir ļoti spiedīga, pedagogi ieradīsies no visiem Latvijas novadiem," stāsta Zane Vītoliņa.

"Skolotāji kooperējas, jo uzskata šo par unikālu un vienreizēju iespēju sanākt vienuviet, neformālā gaisotnē, lai apspriestu uzkrāto pieredzi un dalītos viedokļos. Arī novadu pašvaldības novērtējušas foruma lietderību, sarūpējot sava reģiona pedagogiem transportu uz Rīgu," informē Zane Vītoliņa.

Apkopojot reģistrācijas datu informāciju, foruma organizators atzīmē, ka vislielākā interese izrādīta par sekojošām foruma tēmām:
- Jautājumi par pāreju uz elektroniskajiem žurnāliem: likumi, noteikumi, prakse; žurnāla arhivēšana, personas lietas, žurnālu pārbaude, ieraksit par pārbaudi, mācību pārziņu darbs. Pieredze un risinājumi. Forumā par to uzstāsies Dobeles Valsts ģimnāzijas direktore Inese Didze.
- Kavējumi, kavējumu pieteikumi, atskaites: ministru kabineta noteikumu Nr.89 „Kārtība, kādā izglītības iestāde informē izglītojamo vecākus, pašvaldības vai valsts iestādes, ja izglītojamais bez attaisnojoša iemesla neapmeklē izglītības iestādi" īstenošana, izmantojot "e-klasi". Forumā par to uzstāsies Grobiņas ģimnāzija, "e-klase" virslietotāja Dace Tomsone.

Foruma ietvaros, viens no nozīmīgākajiem skolvadības sistēmas pilnveides un informatīvu ideju autoriem, saņems vērtīgu pateicības balvu, kuru sarūpējis foruma organizators, Eiropas lielākais datu centru operators DEAC, kura pamatdarbība ir orientēta uz datu centru un IT ārpakalpojumu sniegšanu Eirāzijas un Amerikas mērogā.

"E-klasi" izmanto 594 izglītības iestādes, kas ir lielākā Latvijas izglītības iestāžu daļa. Pēc pētniecības uzņēmuma Gemius Latvija publicētajiem datiem, „e-klase" ir viens no 10 aktīvāk lietotajiem portāliem Latvijā. Dienā portālu „e-klase" apmeklē vidēji 90 000 reģistrēto lietotāju.

Sīkāk ar foruma programmu un norisi iespējams iepazīties: www.eklase.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV