Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

DEAC nodrošinās "E-klase 2011" video tiešraidi

Zane Vītoliņa, 14.04.2011. 11:20

Lai nodrošinātu iespēju visiem pedagogiem un skolēnu vecākiem sekot līdzi pirmajam Latvijas pieredzes apmaiņas forumam „E-klase 2011", pasākuma organizators DEAC nodrošinās video tiešsaisti (video streaming) internetā.

Ļoti lielā atsaucība no izglītības iestāžu pārstāvju puses, kā arī vecāku vēlme piedalīties pasākumā, lika organizatoriem meklēt veidu, kā nodrošināt iespēju visiem gribētājiem līdzdarboties forumā "E-Klase 2011". "Ir liels gandarījums nodrošināt iespēju ikvienam piedalīties tāda nacionāla mēroga projekta īstenošanas pasākumā," komentē DEAC valdes priekšedētājs Andris Gailītis

„E-klases foruma tiešraide internetā tiks demonstrēta kā viens no DEAC pamatpakalpojumiem. Veids, kādā mēs to realizējam, paver plašas iespējas nākotnē pārskatīt ierasto pasākumu norises kārtību, sniedzot iespēju vērot notiekošo, atrodoties pavisam citā Latvijas un pat pasaules punktā," norāda Andris Gailītis.

Foruma organizatori aicina arī vecākus sekot līdzi izglītības nozares ekspertu, skolotāju un pašvaldību pārstāvju debatēm un pieredzes apmaiņai par skolvadības sisēmu izmantošanas uzlabošanās iespējām. "Diemžēl, mums nav iespējams sapulcināt kopā visus tos tūkstošos skolātāju un vēl vairāk vecāku, kas ikdienā ar skolvadības sistēmu "E-klase" seko līdzi savu bērnu sekmēm skolā. Tāpēc mēs nodrošinām šo video tiešsaisti, lai iesaistītu arī aktīvos vecākus," stāsta "e-klase" projekta vadītāja Zane Vītoliņa.

Zane Vītoliņa arīdzan prognozē, ka tiešsaistes iespējas izmantos ne tikai vecāki, bet arī tobrīd brīvi esošie skolotāji un pašvaldību pārstāvji. "Mēs uz forumu uzaicinājām tikai vienu pārstāvi no katras skolas, kurā izmanto "e-klase", taču šajās skolās, kā zināms, ar "e-klase" ir saistīts ikviens šīs skolas skolotājs," skaidro Zane Vītoliņa.

Iespēja piedalīties pasākumā tiks nodrošināta ikvienam interesentam. Video tiešsaiste būs pieejama visu pasākuma norises laiku un atrodama www.e-klase.lv. Ir padomāts arī par tiem, kas kas nepaspēs sekot līdzi foruma gaitai tiešsaistē – vēlāk foruma ierakstu būs iespējams noskatīties DEAC youtube.com vietnē.

"E-klasi" izmanto 592 izglītības iestādes, kas ir lielākā Latvijas izglītības iestāžu daļa.

„E-klases" izstrādātājs ir Baltijā lielākais Eiropas datu centru operators DEAC.

Pēc pētniecības uzņēmuma Gemius Latvija publicētajiem datiem, „e-klase" ir viens no 10 aktīvāk lietotajiem portāliem Latvijā. Dienā portālu „e-klase" apmeklē vidēji 90 000 reģistrēto lietotāju.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV