Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

"E-Klase" kļūs par portālu vecākiem un skolotājiem

Skolvadības sistēma E-Klase, 31.08.2011. 15:44

Skolvadības sistēma "E-Klase" plāno paplašināties un jau septembrī sāks darboties portāls Eklase.lv. "Vienuviet būs pieejama visaptveroša informācija skolotājiem, skolēniem un viņu vecākiem par iespējām, jaunumiem un problēmām skolās, kā arī bērnudārzos un augstskolās," stāsta portāla redaktore Dita Blaua, piebilstot, ka neviens portāls šādai auditorijai un tematikai līdz šim nav specializējies. Jaunais portāls sāks darboties septembra sākumā.

Portāls Eklase.lv ir ieplānots kā specializēts medijs par izglītību, audzināšanu, pedagoģiju, kā arī daudzajām skolēnu interesēm un iespējām skolās un ārpus tām. Īpaša uzmanību tiks pievērsta skolas vecuma izglītībai, mazāk bērnudārziem un augstskolām, taču arī par to būs informācija jaunajā portālā Eklase.lv.

Portāla Eklase.lv saturs būs līdzīgs kā tradicionālajiem portāliem. Te būs gan ziņas, apraksti, viedokļi, replikas, intervijas, pētījumi, diskusijas un forumi. Būs arī pasākumu tiešraides, aptaujas, akcijas u.c.

Kopš skolvadības sistēmas "E-Klase" aizsākumiem 2005.gadā, to aizvadītājā mācību gadā izmantoja 640 skolas, 140000 skolēni, kuru sekmes vēroja 180000 vecāki. Līdz šim mājas lapu Eklase.lv ikdienu atvēra vairāk nekā 100000 skatītāju, ierindojot to starp apmeklētākajām Latvijas interneta mājas lapām.

"Jau iepriekš iegūtā auditorija ir milzīgs potenciāls. Vēlamies, lai Eklase.lv apmeklējums būtu maksimāli lietderīgs. Šobrīd domājam ne tik daudz par to, lai šo auditoriju palielinātu, bet gan par to, lai šie lasītāji Eklase.lv ienāktu biežāk nekā iepriekš. Tas, savukārt, stimulētu vecākus vēl intensīvāk pavērot savu bērnu sekmes," norāda Dita Blaua.

"Jaunajā portālā, protams, būs arī skolvadības sistēmas "E-Klase" aktualitātes, tai skaitā padomi skolotāji, informācija par akcijām, iespējām un sistēmas uzlabojumiem, kas aktuāli vecākiem. Skolvadības sistēma "E-Klase" šobrīd aptver jau vairāk nekā 70% Latvijas skolu, un attiecīgi tā skar arī tikpat daudz skolotājus, skolēnus un viņu vecākus," skaidro Dita Blaua.

"Šī būs lieliska iespēja izpausties arī jaunajiem talantiem. Mudināsim skolēnus rakstīt ziņas, aprakstus, viedokļus. Jauniešiem ir ļoti svarīgi ne tikai pārbaudīt savu radošo varēšanu, bet arī lai uzrakstīto novērtē pēc iespējas vairāk lasītāju. Turklāt šī būs iespēja skolēniem uzrunāt ne tikai vienaudžus, bet arī skolotājus un vecākus, kas bieži vien tiek ierindoti "pretējā" nometnē. Lai veicinās diskusijas! Lai raisās vaļā gan paaudžu, gan arī skolotāju un skolēnu domu apmaiņa! " mudina Dita Blaua, piebilstot, ka jau ir uzrunāti vairāki Latvijas žurnālistikas profesionāļi, kuri vēlas palīdzēt jaunajiem talantiem, iespējams arī tāpēc, lai viņus savlaicīgi uzmeklētu.

Eklase.lv palīdzēs skolēniem veidot savus blogus. Eklase.lv uzaicinājusi par dažādām tēmām rakstīt vairākus interneta vidē jau patlaban aktīvus jauniešus. Laikrakstā "Diena" jau bija publicēta intervija ar potenciālo Eklase.lv blogeri Krišu Kupruku. "Daudzi bērni ir noslēgti – viņi ieiet Draugiem.lv un paspēlē spēlītes, bet blogs ir iespēja atvērties. Tas, cik daudz informācijas stāsti par sevi, jau ir katra paša izvēle," intervijā stāstīja Krišs Kupruks. Viņa tētis Kārlis Kupruks blogošanu sauc par aizņemtību ar kaut ko derīgu: "Nezinu, kā ir ar citiem, bet Kriša gadījumā redzu, ka viņš attīsta savas intereses un iemācās jaunas prasmes, tā jau tagad būvējot savu nākotni. Iemācījies diskutēt, komunicēt ar cilvēkiem, kas viņam noderēs arī nākotnē, piemēram, darba tirgū."

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV