Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Gandarīti par foruma "E-klase 2011" norisi

Zane Vītoliņa, 18.04.2011. 09:06

Atskatoties uz paveikto forumā „E-klase 2011", tā organizatori ir gandarīti un lepni par vispārizglītojošo un profesionālo skolu, kā arī interešu izglītības iestāžu un izglītības pārvalžu pārstāvju atsaucību skolvadības sistēmas „e-kase" uzlabošanā.

Gandrīz 500 skolotāji un pašvaldību atbildīgie darbinieki no visas Latvijas apmeklēja forumu „E-klase 2011", kuru klātesošie dēvēja arī kā gada lielāko notikumu izglītības nozarē. Arī daudzi mājās palikušie skolotāji, kā arī ieinteresētie vecāki vēroja forumā notiekošo video tiešraidē internetā.

Pirmais pieredzes apmaiņas forums par skolu informatizācijas procesiem un Latvijā lielāko skolvadības sistēmu "e-klase" notika piektdien, 15.aprīlī, Rīgas Tehniskās universitātes telpās.

"Šī bija unikāla pieredze mums, kā sistēmas veidotājiem un attīstītājiem, klātienē satikt tik daudzus "e-klase" lietotājus. Tika izteikti ļoti vērtīgi, argumentēti viedokļi un ieteikumi," stāsta projekta "e-klase" vadītāja Zane Vītoliņa.

"Klātesošie atzina, ka šī ir bijusi lieliska iespēja vienkopus satikt nozares profesionāļus un vienkārši kolēģus no visām Latvijas pusēm," rezumē Zane Vītoliņa, piebilstot, ka cilvēki bija braukuši pat no tālākajiem Latvijas nostūriem.

„Iepriekš neatminos redzējusi nevienu pasākumu, kura apmeklējumam pedagogi tā gatavotos un kooperētos," gandarījumu pauž Zane Vītoliņa, atgādinot, ka skolotāji kooperējās gan kopīgi nokļūstot līdz foruma norises vietai Rīgā, gan arī pirms tam cītīgi gatavojušies, izdiskutējot aktuālākos jautājumus, kurus vajadzētu apspriest foruma gaitā.

Jau iepriekš, tika apzināti divi jautājumu bloki, par kuriem bija vislielākā dalībnieku interese, tāpēc tika izdalīti divi foruma "E-Klase 2011" cikli. Pirmajā tika runāts par pāreju uz elektroniskajiem žurnāliem: likumi, noteikumi, prakse; žurnāla arhivēšana, personas lietas, žurnālu pārbaude, ieraksti par pārbaudi, mācību pārziņu darbs. Forumā par to uzstājās Dobeles Valsts ģimnāzijas direktore Inese Didze. Otrajā ciklā tika runāts par kavējumiem, kavējumu pieteikumiem un atskaitēm, tai skaitā LR MK noteikumu Nr.89 „Kārtība, kādā izglītības iestāde informē izglītojamo vecākus, pašvaldības vai valsts iestādes, ja izglītojamais bez attaisnojoša iemesla neapmeklē izglītības iestādi" īstenošanu, izmantojot "e-klasi". Forumā par to uzstājās Grobiņas ģimnāzijas "e-klase" virslietotāja Dace Tomsone.

Atgādinām, ka skolvadības sistēmu "E-klase" ir izstrādātājis Baltijā lielākais Eiropas datu centru operators DEAC.

"E-klasi" izmanto 592 izglītības iestādes, kas ir lielākā Latvijas izglītības iestāžu daļa.

Pēc pētniecības uzņēmuma Gemius Latvija publicētajiem datiem, „e-klase" ir viens no 10 aktīvāk lietotajiem portāliem Latvijā. Dienā portālu „e-klase" apmeklē vidēji 90000 reģistrēto lietotāju.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV