Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Ievēlēta Latvijas Studentu apvienības valde

Jurita Krūma, 11.04.2011. 14:38

Sestdien, 9.aprīlī, Rīgas Ekonomikas augstskolā (REA) noritēja Latvijas Studentu apvienības (LSA) valdes locekļu vēlēšanas, nosakot Latvijas studentu interešu aizstāvjus 2011./2012.darbības gadam. „Ievēlētā komanda ir spēcīga, tādēļ turpmākā apvienības darbība būs arvien sekmīgāka," vēlēšanu rezultātu atzinīgi vērtēja LSA prezidents Edvards Ratnieks.
Ievēlēta Latvijas Studentu apvienības valde

9. aprīlī LSA domniekus no Latvijas augstskolām uz pirmo sanākšanu pēc LSA kārtas 16.Kongresa uzņēma REA un tās Studentu asociācija. Uzrunā klātesošajiem REA prorektore Diāna Pauna uzsvēra, ka, darbojoties augstos amatos, nedrīkst aizmirst par atbildību lēmumu pieņemšanā un enerģiskumu darbībā. Savukārt Studentu asociācijas vārdā tās viceprezidents Krists Avots aicināja no igauņu kolēģiem un Ziemeļvalstīm kopumā mācīties pragmatismu, kas ļautu rezultātus sasniegt ar augstu efektivitāti.

Pirms valdes sastāva vēlēšanām LSA Dome apstiprināja Latvijas augstskolu studējošo pašpārvalžu biedru naudu apjomus, kas aprēķinātas pēc apvienības nākamā pārskata gada budžeta apjoma, ko veido biedru naudas proporcionāli Latvijas augstskolu budžetu apjomiem.

Par LSA viceprezidenti ievēlēta Ekonomikas un kultūras augstskolas Kultūras un uzņēmējdarības bakalaura studiju programmas (BSP) studente Lāsma Mencendorfa, kas amata pienākumus pilda no aizvadītā gada decembra. Savā uzrunā domniekiem Mencendorfa solīja arī turpmāk aktīvi sadarboties ar augstskolu studējošo pašpārvaldēm, organizēt vizītes un sekmēt informācijas apriti. Apvienības Akadēmisko virzienu turpinās pārraudzīt Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Informācijas tehnoloģijas BSP studente Asnate Kažoka, uzsverot nepieciešamību ciešākai sadarbībai ar izglītības kvalitāti uzraugošajām institūcijām, kā Latvijas Darba devēju konfederācija, Izglītības kvalitātes vērtēšanas dienests u.c. Juridiskā virziena vadītāja pienākumus turpinās pildīt Biznesa augstskolas „Turība" Tiesību zinātnes BSP students Jānis Ābele.

No RTU studentu vidus LSA valdi papildinājis Mikus Dubickis, kurš studē uzņēmējdarbību un vadību un tika ievēlēts Finanšu virziena vadītāja amatā, kā arī Ieva Baltiņa, kura studē Uzņēmējdarbības loģistiku un LSA darbosies Starptautiskā virziena vadītājas amatā. Savā darbības plānā Dubickis uzsvēris nepieciešamību veidot apvienības atbalstītāju datu bāzi, kā arī ieviest vienotus finansējuma piesaistes principus u.c. Aktīvos Latvijas augstskolu studentu pārstāvjus par starptautisko izglītības telpu jāinformē pastiprināti, uzsvēra Baltiņa, uz Starptautiskā virziena vadītājas amatu konkurējot ar vēl trim studentiem.

Par studentu stipendijām un budžeta vietu saglabāšanu, kā arī studentu kreditēšanu un sociālo atbalstu rūpēsies Sociālā virziena vadītāja LU Optometrijas BSP studente Līga Zaķe. LSA sadarbību ar medijiem, informatīvajiem atbalstītājiem, kā arī LSA tēla virzību turpinās koordinēt Latvijas Universitātes Projektu vadīšanas maģistrantūras studente Jurita Krūma. Jaunievēlētā valde savas pilnvaras pildīs līdz nākamā gada pirmajai domes sēdei pēc LSA 17.kārtas Kongresa sanākšanas, kurā tradicionāli vēl apvienības prezidentu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV