Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

„Zinātnes kafejnīcā" par optometrijas jautājumiem un krāsu redzi

Virgīnija Liepiņa, 29.04.2011. 12:44

Pirmdien, 2. maijā, plkst. 18.00 Latvijas Universitātes kafejnīcā tiek organizēts "Zinātnes kafejnīcas" pasākums. Šoreiz tas notiks „Fizmatdienu '11" ietvaros un būs veltīts optometrijas jautājumiem par tēmu "Krāsu redze". Pasākums tiešraidē būs skatāms LU portālā www.lu.lv.

Krāsu tehnikas vēsture pārsniedz tūkstošiem gadu, krāsu uztveres fizioloģijai ir vismaz četrsimts gadu vēsture, bet pat modernākie fizikas rīki un attīstītākās gēnu izpētes metodes nespēj atbildēt uz lielu skaitu „kāpēc?".

Sarunā par krāsām mēs piedāvāsim iespēju ceļot laikā un ielūkoties vēstures dzīlēs, iepazīstināsim ar interesantiem faktiem no mākslas vēstures, parādīsim dažas ilūzijas un mēģināsim klausītājus ieinteresēt Universitātē notiekošajos krāsu redzes pētījumos.

Šoreiz ekspertu krēslos sēdēs Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta Segnetoelektriķu nodaļas Funkcionālo materiālu fizikas laboratorijas pētnieks Sergejs Fomins, Fizikas un matemātikas fakultātes Optometrijas un redzes zinātnes nodaļas profesori Ivars Lācis un Māris Ozoliņš. Pasākumu šoreiz vadīs Dr. Inese Čakstiņa – zinātniece, LOREAL prēmijas laureāte.

"Zinātnes kafejnīcas" mērķis ir raisīt brīvu diskusiju neformālā vidē par sabiedrību interesējošiem zinātnes jautājumiem. Tā ir iespēja tikties ar attiecīgās jomas ekspertiem un uzdot viņiem jebkuru interesējošu jautājumu un noskaidrot līdz šim neizprasto par kādu konkrētu zinātnes jomu, šoreiz par tēmu – redze.

Visas zinātnes kafejnīcas sākas pēc plkst. 18.00. Pirmajiem 50 dalībniekiem sulas glāze par brīvu. Šoreiz pasākums notiek „Fizmatdienu '11" ietvaros. Interesenti laipni aicināti apmeklēt "Zinātnes kafejnīcu"!

Pasākumu atbalsta SIA Latvija Statoil, Swedbank un Swedbank jauniešu programma Open.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV