Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Daugavpils Universitātes Akadēmiskais apgāds "Saule" svin 20 gadu jubileju

Vita Viļevko, 03.05.2011. 13:31

Daugavpils Universitātes jubilejas gada ietvaros šogad maijā savu jubileju svin arī Daugavpils Universitātes Akadēmiskais apgāds "Saule" – aprit 20 gadi, kopš Daugavpils Universitātē (DU) iznāk iespieddarbi ar "Saules" vārdu. Svinot savu jubileju, DU Akadēmiskais apgāds „Saule" aicina apmeklēt izstādi 20 „Saules" gadi, kuras atklāšana notiks 6. maijā plkst. 13.10 DU Muzejā Saules ielā 1/3 (ieeja no DU bibliotēkas).

Sava spiestuve, kurā tika drukāti metodiskie materiāli, zinātnisko konferenču tēzes un programmas, Daugavpils Universitātē (toreiz Daugavpils Pedagoģiskajā institūtā) darbojās jau kopš 1964. gada. Kad 1991. gadā Daugavpils Pedagoģiskā institūta (DPI) rektors Oļegs Roždestvenskis ierosināja paplašināt tipogrāfiju, papildinot to ar redakcijas un izdevniecības daļu, 29. maijā DPI no Tieslietu ministrijas Informācijas lietu departamenta saņēma izdevējdarbības reģistrācijas apliecību ar ierakstu Izdevējs – Izdevniecība „Saule".

1994. gada rudenī Daugavpils Universitātes kopēšanas tehnika, izdevniecības datortehnika un spiestuve tika izvietota vienā kompleksā Saules ielā 1/3. Šajā laikā tika uzlabotas spiestuves iekārtas, kas nodrošināja iespieddarbu poligrāfisko kvalitāti, tika paplašināta izdevniecības specializācija.

2006. gada oktobrī Daugavpils Universitātes (DU) Senāta sēdē tika pieņemts lēmums pārdēvēt izdevniecību „Saule" par Akadēmisko apgādu „Saule".

Šodien Apgāds izdod DU mācībspēku sagatavoto mācību literatūru, monogrāfijas, konferenču un zinātnisko lasījumu rakstu krājumus un tēžu krājumus, DU laikrakstu „Lai Top!", kā arī citus augstskolai nepieciešamos poligrāfiskos iespieddarbus. Vidēji gadā tiek izdotas 40 grāmatas un brošūras, bet kopš izdevniecības dibināšanas ir iznākušas vairāk nekā 600 grāmatas un brošūras.

Akadēmiskajā apgādā „Saule" vadītāja ir Marina Stočka.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV