Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Starptautiska zinātniskā konference „Cilvēks. Krāsa. Daba. Mūzika"

Vita Viļevko, 09.05.2011. 15:22

No 10. līdz 15. maijam jau septīto reizi Daugavpilī notiks starptautiskā zinātniskā konference „Cilvēks. Krāsa. Daba. Mūzika", ko organizē biedrība „Mākslu pedagogu apvienība" sadarbībā ar Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslu fakultāti.
Starptautiska zinātniskā konference „Cilvēks. Krāsa. Daba. Mūzika"

Konference veltīta mūsdienās aktuālu mākslas, dizaina, mūzikas, mākslas un mūzikas izglītības u.c. jautājumu risināšanai, skaidrojuma meklēšanai un sakarību veidošanai. Tā dos iespēju analizēt svarīgus mākslas un mūzikas zinātniskos jautājumus. Konferences starptautiskais raksturs ļaus aplūkot pieteiktās tēmas plašākā pasaules kontekstā, tādējādi veicinot pieredzes apmaiņu starp Latvijas un citu valstu kultūras jomu praktiķiem un zinātniekiem trīs darba grupās: Mākslas un dizaina problēmas; Mākslas izglītība; Mūzikas pedagoģijas problēmas. Konferences laikā notiks arī vairākas mākslas aktivitātes, to skaitā, izstādes, meistardarbnīcas, plenērs, koncerti, kataloga, zinātniskā žurnāla un tēžu krājuma prezentācija u.c.

Šī gada konferencē dalību pieteikuši 162 zinātnieki, mākslinieki un mūziķi no 13 pasaules valstīm: ASV, Baltkrievijas, Itālijas, Ķīnas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Skotijas, Somijas, Spānijas, Turcijas, Vācijas un Zviedrijas.

Konferences atklāšana notiks 11. maijā plkst. 10:00 Daugavpils Universitātē (Vienības ielā 13, 310. auditorijā), kurā tās dalībniekus uzrunās Daugavpils Universitātes vadības pārstāvji un docētāji, Daugavpils pilsētas Domes deputāte Ināra Ostrovska, kā arī viesi no Lietuvas.

Apmeklēt zinātniskās konferences darba grupu sēdes aicināti arī vizuālās mākslas un mūzikas skolotāji, piesakoties pa tālr. 20216628 vai e-pastu: mmf@du.lv līdz 2011. gada 10. maijam. Konferences noslēgumā skolotāji saņems izziņu par profesionālās kvalifikācijas celšanu 8 stundu apjomā.

Konference iekļauta Grundtvig programmas projekta „A Toolkit for Integration" ietvaros, tās laikā notiks arī projekta darba grupas sanāksme.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV