Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslu fakultātei - 40

Vita Viļevko, 26.05.2011. 13:36

Daugavpils Universitātes 90 gadu jubilejas ietvaros šī gada maijā savu jubileju svina arī Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslu fakultāte, kas mūsu augstskolā kā atsevišķa struktūrvienība pastāv jau 40 gadus. Svinot savus svētkus Mūzikas un mākslu fakultātes (MMF) kolektīvs savus bijušos un esošos studentus, docētājus un darbiniekus sestdien, 28. maijā, aicina uz svētku pasākumiem.

Plkst. 17:00 visi interesenti tiek aicina uz koncertu „MMF 40 – Prelūdija DU – 90" MMF kamerzālē (Saules ielā 1/3), kur studējošie un docētāji atskaņos latviešu un ārzemju komponistu skaņdarbus. Koncerta laikā klātesošos uzrunās un sveiks fakultātes vadība.

Plkst. 19:00 – 22:00 MMF iekšpagalmā notiks pasākums „Divi vienā" - „ Atvērtā skatuve" un „Groziņu vakars", kurā savus radošos priekšnesumus varēs sniegt MMF studenti un absolventi. Dalību „Atvērtai skatuvei" un/vai „Groziņu vakaram" var pieteikt MMF dekanātā (Saules ielā 1/3, 105.kab.) vai pa vienu no tālruņiem: 65424633, 20216628, vai rakstot uz e-pastu: mmf@du.lv.

Svētku ietvaros tiks veidota arī Mākslas un dizaina katedras studentu, absolventu un pedagogu darbu izstāde „15 gadi", kurā līdz 28. maijam visi esošie un bijušie mākslas studiju programmu studenti tiek aicināti iesniegt vienu noformētu darbu. Iesniegtie darbi tiks izvērtēti un izstādīti Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā no 2011. gada 16. jūnija līdz 30. jūlijam.

Iz vēstures

Pirmie mūzikas pedagogi izglītību Daugavpils Universitātē (toreiz Daugavpils Pedagoģijas institūtā) sāka iegūt jau 1963. gadā, kad Pedagoģijas un psiholoģijas katedrā tika izveidota Mūzikas sekcija. 1965. gadā tā tika reorganizēta par Mūzikas un dziedāšanas katedru. Un tikai 1970. gadā tika atvērta jauna, patstāvīga struktūrvienība – Mūzikas pedagoģijas nodaļa, par kuras vadītāju kļuva profesors Dainis Zariņš. 1987. gadā nodaļa tiek pārveidota par Mūzikas pedagoģijas fakultāti, par kuras dekānu kļuva Antons Kudiņš, bet 2000. gada 11. decembrī uz fakultātes bāzes tika izveidota Mūzikas un mākslu fakultāte (MMF), kuras dekāns bija docents Voldemārs Skutāns. Līdz ar to, līdzas mūzikas pedagogu sagatavošanai, izglītību sāk iegūt arī topošie vizuālās mākslas skolotāji un datordizaineri.

Šodien fakultātē strādā aptuveni 40 docētāji un studē jau 260 studējošie, kas iegūst izglītību 8 dažādās studiju programmās. Pirmais izlaidums šī gada jūnijā būs jaunākajai MMF studiju programmai – profesionālajai bakalaura studiju programmai „Mākslas menedžments", kur diplomus saņems jaunie mākslas projektu vadītāji.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV