Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

„Zinātnes kafejnīcā" par cilmes šūnām

LU Preses centrs, 27.05.2011. 11:06

Otrdien, 31.maijā, plkst. 18.00 Latvijas Universitātes kafejnīcā Raiņa bulvārī 19 tiek organizēts "Zinātnes kafejnīcas" pasākums. Šoreiz tas būs veltīts medicīnas jautājumiem par tēmu „Dzīvās zāles – šūnas". Pasākums tiešraidē būs skatāms LU portālā.

Cilmes šūnas kā sava veida "brīnumlīdzeklis" ir guvušas samērā plašu atpazīstamību gan sabiedrībā, gan masu medijos. Latvijā pašlaik ir pieejami vairāki piedāvājumi cilmes šūnu pielietojumam gan medicīnā, gan kosmetoloģijā, tomēr par to efektivitāti un drošumu ticamu ziņu trūkst.

„Zinātnes kafejnīcas" mērķis ir aizsākt plašāku publisko diskusiju par cilmes šūnām un to pielietojumu, kurā piedalītos zinātnieki, ārsti, sabiedrības veselības speciālisti, tehnoloģiju pārvaldības pārstāvji. Pasākuma laikā priekšlasījumus sniegs nozares eksperti un pētnieki: LU Medicīnas fakultātes Farmācijas studiju programmas docente Una Riekstiņa - "Nabas saites cilmes šūnas - mīti un iespējas", P. Stradiņa KUS Šūnu transplantācijas centra vadītājs Ēriks Jākobsons - „Cilmes šūnas praktiskais pielietojums", Linezera Cilmes šūnu transplantācijas nodaļas vadītāja Ilze Trociukas - „Cilmes šūnu izmantošana hemotoloģijā", un LU BF Bioētikas un biodrošības centra vadošā pētniece Aivita Putniņa - „Cilmes šūnas un mūžīgās jaunības sapnis". Pasākumu vadīs dr. Juris Šteinbergs.

"Zinātnes kafejnīcas" mērķis ir raisīt brīvu diskusiju neformālā vidē par sabiedrību interesējošiem zinātnes jautājumiem. Tā ir iespēja tikties ar attiecīgās jomas ekspertiem un uzdot viņiem jebkuru interesējošu jautājumu un noskaidrot līdz šim neizprasto par kādu konkrētu zinātnes jomu, šoreiz par tēmu „Dzīvās zāles – šūnas".

Visi „Zinātnes kafejnīcas" pasākumi sākas uzreiz pēc plkst. 18.00. Pirmajiem 50 dalībniekiem sulas glāze par brīvu. Laipni aicināti apmeklēt "Zinātnes kafejnīcas" pasākumu!

Pasākumu atbalsta SIA Latvija Statoil, Latvijas Universitātes radio NABA, Eiropas Savienība, Eiropas Sociālais fonds, Swedbank un Swedbank jauniešu programma Open.

Pasākums tiešraidē būs skatāms LU portālā www.lu.lv/tiesraide.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV