Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

„Zinātnes kafejnīcā" eksperti diskutēs par demogrāfijas jautājumiem

EasyGet.lv, 19.03.2012. 13:48

Ceturtdien, 22. martā, plkst. 18.00 Latvijas Universitātes (LU) kafejnīcā (Raiņa bulvārī 19) notiks pasākums „Zinātnes kafejnīca". Šoreiz tas būs veltīts demogrāfijas jautājumiem un dalībnieki diskutēs par tēmu „Cik mēs esam? Kādi mēs esam un būsim?", informē LU Preses centrs.

Latvijas Universitātes (LU) Ekonomikas un vadības fakultātes Statistikas un demogrāfijas katedras profesors Juris Krūmiņš stāstīs, cik ilgi dzīvojam un par aktīvā mūža pagarināšanas faktoriem un sekām. LU Ekonomikas un vadības fakultātes Statistikas un demogrāfijas katedras vadītājs profesors Pēteris Zvidriņš raksturos paaudžu nomaiņas gaitu un prognozēs darbaspēka attīstību nākotnē. Savukārt Centrālās statistikas pārvaldes Sociālās statistikas departamenta direktora vietnieks Pēteris Veģis dalīsies pieredzē par tautas skaitīšanas procesu. Starptautiskās migrācijas organizācijas biroja vadītājs demogrāfs Ilmārs Mežs skaidros zemās dzimstības izraisītās sekas. LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes Cilvēka ģeogrāfijas katedras vadītāja un profesore Zaiga Krišjāne stāstīs par ģeogrāfiskās mobilitātes problēmām.

Pasākumu vadīs dr. Juris Šteinbergs — zinātnieks un TV seja.

Pasākums „Zinātnes kafejnīca" sākas plkst. 18.00. Pirmajiem 50 dalībniekiem sulas glāze par brīvu.

Pasākuma „Zinātnes kafejnīca" mērķis ir raisīt brīvu diskusiju neformālā vidē par sabiedrību interesējošiem zinātnes jautājumiem. Tā ir iespēja tikties ar attiecīgās jomas ekspertiem un uzdot viņiem jebkuru interesējošu jautājumu un noskaidrot līdz šim neizprasto par kādu konkrētu zinātnes jomu, šoreiz par dažādiem simboliem.

Pasākums tiešraidē būs skatāms LU portālā: www.lu.lv/tiesraide.

Pasākums notiek ESF projekta 2009/0138/Nr.1DP/1.1.2.1.2./09/IPIA/VIAA/004 „Atbalsts doktora studijām Latvijas Universitātē" ietvaros.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV