Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

"Zinātnieku nakts" Daugavpils Universitātē

EasyGet.lv, 14.09.2012. 09:57

Jau septīto gadu Latvijā septembra pēdējā piektdienā notiks pasākums „Zinātnieku nakts", ko organizē Latvijas Zinātņu akadēmija sadarbībā ar Latvijas augstskolām un zinātniskajiem institūtiem. Sesto gadu pasākumā piedalās arī Daugavpils Universitāte un tāpēc 28. septembrī no plkst. 17:00 līdz plkst. 22:00 Parādes ielā 1 tiek aicināts ikviens interesents iesaistīties aktivitātēs un kļūt par zinātnieku.

"Zinātnieku nakts" ir zinātnes svētki, kad viena vakara laikā ikvienam tiek dota iespēja pamēģināt kļūt par zinātnieku. Tā kā šī gada pasākuma tēma ir "Stāsts par enerģiju", Daugavpils Universitātes (DU) zinātnieki aicinās ikvienu apmeklētāju piedalīties darbnīcās, kuru laikā varēs uzzināt par to, cik "zaļa" ir saules enerģija, kā enerģija veidojas augos un kur to pielietot, kāda ir cilvēka enerģija un kā to aprēķināt, kā arī to, kur ir cilvēka vieta enerģijas ķēdē. Lai noskaidrotu jautājumus, kas saistīti ar alternatīvo enerģijas veidu meklēšanu un novērtēšanu, kā arī esošo dabas resursu saglabāšanu, pasākuma apmeklētāji tiks gaidīti atklātajā lekcijā "Enerģija kā galvenais 21.gadsimta izaicinājums", bet tie, kuri vēlēsies pārrunāt Latvijas identitātes jautājumus, tiks aicināti kopā ar Latvijas rakstniekiem un DU docētājiem piedalīties diskusijā "Intelektuālā sinerģija".

Šogad pasākums „Zinātnieku nakts" notiks astoņās Latvijas pilsētās vienlaicīgi: Cēsīs, Daugavpilī, Jelgavā, Rīgā, Rēzeknē, Salaspilī, Valmierā, Ventspilī.

Pasākums „Zinātnieku nakts" tiek organizēts Eiropas Komisijas 7. Ietvarprogrammas atbalstītā un finansētā projekta "The Energy Story" ietvaros.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV