Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

LU Sociālo zinātņu fakultāte Zinātnieku naktī aicina izbaudīt slavas minūti

EasyGet.lv, 26.09.2012. 09:05

28. septembrī Zinātnieku nakts ietvaros Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) komunikācijas zinātnes doktoranti aicina ikvienu pēc starmešu gaismas un kameru uzmanības izslāpušo piedalīties multimediāla impresijā „Strūkla", informē LU SZF komunikācijas zinātnes doktorante Aija Rozenšteine.

2012. gada Zinātnieku nakts centrālā tēma ir ūdens. Smeļoties iedvesmu šajā šķidrajā matērijā, impresijas veidotāji publikai piedāvās kļūt par aculieciniekiem simboliski izzinošam un reizē pašironiski meditatīvam notikumu plūdumam. „Žurnālistikā notikums nekad nav statisks, tas vienmēr pakļaujas plūdumam – valodas, bezgalīgu cēloņsakarību, (zem)apziņas un skatītāju interpretācijas plūdumam. Taču gala rezultāts ir visu plūsmu acumirklīga sastapšanās. Tādēļ arī mūsu pasākumam esam izvēlējušies impresijas žanru," stāsta pasākuma koordinatore LU doktorante Gita Siliņa. Viņa atklāj, ka impresijas saturs tapis sadarbībā ar radošo apvienību „Ainava ar Govi".

Pasākuma laikā publikai būs arī vienreizēja iespēja izbaudīt slavas minūti, ierakstot gadsimta stand-up par pieredzēto impresiju. TV žurnālistikā stand-up ir bieži sastopama vēstījuma veidošanas tehnika. Ar to saprot žurnālista runāšanu kameras priekšā, kas, piemēram, ziņu sižetā tiek ievietots sākumā vai nobeigumā, vai arī tiek izmantota kā pāreja no vienas tēmas uz citu. Viens no stand-up svarīgākajiem mērķiem ir likt skatītājiem noticēt žurnālistam, mudināt viņu identificēties ar žurnālista stāstījumu. Tādējādi zinātnieku naktī ikviens varēs pārbaudīt savas stand-up spējas, liekot iztēlotajiem skatītājiem aizgrābti sekot reportāžai par impresiju „Strūkla".

Labākie stendapi tiks apkopoti, samontēti un publicēti sociālajā medijā YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=3deUPEocYPk&feature=youtu.be)

Multimediālā impresija „Strūkla" notiks LU Bioloģijas fakultātē, Kronvalda bulvārī 4 (1. auditorijā). Pasākuma ilgums: no 20.00 līdz 22.00.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV