Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Kultūras centrā „Imanta” notiks akustiskais jauniešu folka festivāls “Bardu pavasaris”

Zigmārs Kristsons, 24.04.2009. 16:40

16.maijā plkst. 16:00 kultūras centrā “Imanta”, Anniņmuižas bulvārī 29, notiks akustiskās folkmūzikas festivāls “Bardu pavasaris”. Pasākuma īpašie viesi – Imants Daksis, Ieva Akurātere.
Kultūras centrā „Imanta” notiks akustiskais jauniešu folka festivāls “Bardu pavasaris”

Kultūras un atpūtas centrs „Imanta” ir pazīstams ar saviem akustiskajiem folka koncertiem, no kuriem zināmākie ir “Austrasdienas” un “Bardu rudens.” Kultūras centrā ir uzstājušies bardi no Skotijas, Īrijas, Dānijas, Zviedrijas, Lietuvas, kā arī daudzreiz uzstājušies izcilie latviešu dziesminieki - bardi Haralds Sīmanis, Ieva Akurātere, Imants Daksis, Austra Pumpure, Valdis Atāls, Juris Hiršs, Andris Kārkliņš, Austris Grasis u.c. Un katru reizi, uzstājoties dziesminiekiem, k/c telpas ir pilnas, un liela auditorijas daļa ir jaunieši, kas ierodas klausīties akustisko mūziku.  

Ņemot vērā jauniešu lielo interesi par akustisko mūziku, k/c „Imanta” vēlas piedāvāt akustiskās bardu un folka mūzikas jaunajiem talantiem un interesentiem iespēju muzicēt uz skatuves ar savu repertuāru sev līdzīgi domājošu vienaudžu un draugu auditorijā festivālā “Bardu pavasaris”. Atšķirībā no ikgadējā festivāla „Bardu rudens”, kurā skatuve pieder pazīstamiem, plaši atzītiem dziesminiekiem, „Bardu pavasaris” piedāvā skatuvi jauniem cilvēkiem, arī gluži zaļiem iesācējiem.

Paralēli koncertam, kas notiks lielajā zālē, citā telpā būs vērojami latviešu un ārzemju bardu videoieraksti. Tur arī varēs neformālā gaisotnē kavēt laiku pie galdiņiem, malkojot kafiju, tēju, vai ko stiprāku. Katrs klausītājs, nopērkot biļeti, saņems arī bezmaksas tēju, ko organizatori pus pa jokam, pus nopietni jau ir nosaukuši par “ieejas tēju”, kas tiks dota klausītājiem „ieejas biļešu vietā.” Lūk, ko saka viens no organizatoriem - Latvijas Kultūras Koledžas students Juris Mols: “Mēs vēlamies, lai klausītāji, kas ieradīsies uz pasākumu, justos brīvi un nepiespiesti. Mūsdienās cilvēkiem tāpat ir grūti, kāpēc viņus vēl raustīt šurpu turpu vai arī spiest sēdēt vairākas stundas zālē? Ja tu negribi klausīties šo dziesminieku, tad vari noiet lejā un, sēžot pie galdiņa iemalkot kaut ko, kaut vai to pašu “ieejas tēju”, un skatoties video, mazliet atpūsties no lielās zāles pasākumiem.”

Kā īpašie viesi pasākumā piedalīsies arī Latvijā pazīstamie, populārie bardi: daudzu iemīļotā Ieva Akurātere, kuru ne velti dēvē par Latvijas Atmodas dziesminieci, Imants Daksis, kurš pēdējos gados ir ieguvis atpazīstamību Latvijā kā ārkārtīgi ražīgs dziesmu autors, garīgais ceļotājs, filozofs un dzejnieks.

Jaunie dziesminieki un akustiskās muzicēšanas draugi vēl arvien var pieteikties muzicēšanai pasākumā individuāli, duetā, trio, kvartetā utt., sūtot e-pastus uz adresi: imanta@riga.lv vai zvanot 29884011.

Pasākuma atbalstītāji ir Rīgas domes Kultūras departaments un Rīgas pilsētas Kurzemes rajona izpilddirekcija.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV