Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Positivus festivālā gaidāma arī kino programma

Līga Andžāne, 08.06.2009. 10:58

Par neatņemamu Positivus festivāla sastāvdaļu ir kļuvusi kino „skatuve”. Arī šogad kāpās pie jūras tiks izveidota īpaša Balsam Club kinozāle, kurā kino gardēžus priecēs Future Shorts speciāli Positivus festivālam sagatavotā īsfilmu programma, pēdējo gadu labākās filmas, ko programmas veidotāji apkopojuši zem saukļa „Filmas, kuras ir vērts noskatīties”, kā arī pēdējos gados tapušās latviešu mākslas, dokumentālās, īsfilmas un studentu darbi.
Positivus festivālā gaidāma arī kino programma

Filmu repertuārs solās būt pozitīvs un ievērības cienīgs. Ar prieku varam paziņot, ka savu dalību Positivus festivālā jau trešo gadu pēc kārtas ir apstiprinājuši Future Shorts, kas veido speciālu festivāla programmu, kas šogad tiek demonstrēta arī Glastonberijas festivālā. Future Shorts īsfilmas vienmēr ir piesaistījušas lielu skatītāju uzmanību ar autoru oriģinalitāti, izpausmes veidu un izpildījumu.

Programmā iekļautas arī pēdējo gadu pasaulslavenas mākslas filmas, kas noteikti ir noskatīšanās vērtas: Vikija Kristīna Barselona (Vicky Cristina Barcelona), par ko Oskara balvu šogad saņēma Penelope Krusa, Iekšzemes impērija (Inland Empire), Skafandrs un tauriņš (Le Scaphandre et le Papillon), Iekāre, piesardzība (Lust, Caution) un citas filmas, kas atzinīgi novērtētas pasaules kinoteātros.

Festivāla apmeklētāju uzmanībai Balsam Club kinozālē piedāvāsim arī latviešu režisoru jaunākās filmas, kas tapušas pēdējā gada laikā, kā arī kino studentu darbus, kas pārsteidz ar autoru īpašo pasaules redzējumu.

Šogad kino telts patrons ir Latvijas Balzāms – blakus Balsam Club kinozālei atradīsies arī īpašs Balsam Club bārs, kurā labākie Rīgas bārmeņi gatavos kokteiļus un kino varēs baudīt Balsam lounge atmosfērā – bārā izvietotajos plazmas TV ekrānos, atlaižoties mīkstos spilvenos.

Festivāla biļetes nopērkamas “Biļešu Serviss” kasēs. Festivāla divu dienu biļete maksā Ls29, ar vietu telšu pilsētiņā - Ls32,50. Vienas dienas biļete festivāla apmeklējumam piektdien, 17.jūlijā, maksā Ls15. Vienas dienas biļete festivāla apmeklējumam sestdien, 18.jūlijā, maksā Ls20. Vienas dienas biļešu skaits ir ļoti ierobežots! Pieejama arī grupas biļete – pērkot piecas biļetes, sesto saņemsiet bez maksas.
 

POSITIVUS FESTIVĀLA 2009 apstiprinātie mākslinieki:

PRĀTA VĒTRA
MOBY
SINEAD O’CONNOR
PETER DOHERTY
EBONY BONES
THE WHIP
TWO DOOR CINEMA CLUB
THE HAPPY ENDINGS
THE LEISURE SOCIETY
SONS OF NOEL AND ADRIAN
THE TIGER LILLIES
JACK BEATS
DZELTENIE PASTNIEKI
ZIG ZAG
THE HOBOS
MARTIN CONFUSED
EL MARS
GAUJARTS
MONA DE BO
SATELLITESLV
VOICESKS VOISKA
MARIPOSSA
HOSPITĀĻU IELA
POP BEATS POETRY

Vairāk informācijas
www.positivusfestival.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV