Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

„Dzelzs vilks”, Jaunie Jāņi un saulgriežu spēks Andrejsalā

Aiga Leitholde, 19.06.2009. 20:37 | komentāri (2)

Ceturtdien, 18.jūnijā, Andrejsalā grupa „Dzelzs vilks” ieskandināja Jāņus tautas mūzikas pasākumā „Jaunie Jāņi”.
„Dzelzs vilks”, Jaunie Jāņi un saulgriežu spēks Andrejsalā

Galerijas:

Laika apstākļi klātesošos saudzēja. Vien spēcīgs vējš dzenāja ugunskura dzirksteles, ko nodzēsa smalki sijājošais lietutiņš. Skatuves konstrukcija – liela, papildināta ar daudz prožektoriem, bet bez jumta. Vai nav nedaudz pārgalvīgi? Šoreiz tas attaisnojās, padarot debesis par skatuves jumtu.

„Dzelzs vilkam” ir plašs tautas mūzikas repertuārs. 2005.gadā uz Līgo svētkiem tika izdots albums „Kur vakara zvaigzne leca”, bet 2008.gadā Latvijas āres ieskandināja "Uijā uijā nikni vilki ". Tautas mūzika „Dzelzs vilka” izpildījumā neskan liriski un apgaroti, bet gan temperamentīgi un uzstājīgi, liekot aizdomāties par kareivīgajām Baltu ciltīm. Koncerta kulminācija ir „Raganiņa Bubināja”, kurā Juris Kaukulis savalda četras plastiskas spīganas. „Dzelzs vilka” mūzikai deja piestāv, tāpēc atliek vien cerēt dejojošas meitenes uz skatuves redzēt ne vien grupas un deju kompāniju kopprojektos. Bet par „Līgo” himnu nu jau droši var saukt dziesmu „Klusiet jauni klusiet veci”, kura vislabāk atbalsojās klausītāju korī.

Pretēji ierasti apreibušajai Līgo zaļumbaļļu noskaņai, šajā vakarā tikai ar muzikālu kopā būšanu izdevās sajust ar mistiku apvīto saulgriežu miju. Un tas viss industriālā vidē, Rīgas centrā. Skaista tradīcija!

Foto: Didzis Grodzs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV