Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Latvijas Radio 3 - Klasika tiešraidē piedāvā čellistes Solas Gabetas koncertu

Ilze Vasermane, 06.07.2009. 15:14

Šodien, 6.jūlijā, plkst. 21:00 Latvijas Radio 3 – Klasika Eiroradio tiešraidē piedāvā lieliskās čellistes Solas Gabetas koncertu, kurā viņa atskaņos arī Pētera Vaska mūziku.

Koncerts izskanēs Solsbergas (Šveice) kamermūzikas festivāla ietvaros, kuru izveidojusi 28 gadīgā Argentīnā dzimusī mūziķe Sola Gabeta. Mūziķe ir pieprasīta un ļoti augstu vērtēta koncertējoša māksliniece, kā arī profesore Bāzeles mūzikas augstskolā.

Koncertam Olsbergas klostera baznīcā līdzās romantiķa Johannesa Brāmsa kordziesmām un Pirmajam stīgu sekstetam mūziķe izvēlējusies arī latviešu komponista Pētera Vaska mūziku. Pasaulslavenā čelliste lasīs viņa Grāmatu čellam, bet kopā ar orķestra Berlīnes Filharmoniķi koncertmeistaru, vijolnieku Gaju Braunšteinu un vienu no vadošajiem Vācijas koriem - Camerata Vocale Freiburg atskaņos arī korim Kamēr… veltīto skaņdarbu Līdzenuma ainavas.

Savukārt otrdien, 7.jūlijā, plkst. 21:00 Latvijas Radio 3 – Klasika tiešraidē skanēs diriģenta Andra Nelsona vadītā Rietumvācu radio simfoniskā orķestra koncerts no Minsteres. Koncerta programmā skanēs Ludviga van Bēthovena Vijoļkoncerts ar talantīgās vācu vijolnieces Arabellas Šteinbaheres solo un franču romantiķa Hektora Berlioza muzikālā šausmu pasaka – Fantastiskā simfonija.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV