Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Positivus festivāls piedāvā bagātīgu kino programmu

Līga Andžāne, 10.07.2009. 09:37

Nedēļu pirms Positivus festivāla paziņojam Balsam Club kinozāles programmu, kurā šogad kino gardēžus priecēs ne tikai pēdējo gadu labākās mākslas filmas no visas pasaules, bet arī īpaši veidota pazīstamu latviešu režisoru filmu un jauno kino studentu darbu programma, kā arī Future Shorts filmu programma.
Positivus festivāls piedāvā bagātīgu kino programmu

Sadarbībā ar Nacionālo Kino centru festivāla apmeklētāju uzmanībai Balsam Club kinozāle piedāvās latviešu režisoru jaunākās filmas, kas tapušas pēdējā gada laikā, kā arī kino studentu darbus, kas pārsteidz ar autoru īpašo pasaules redzējumu.

Balsam Club kinozālē būs skatāma režisora Romualda Pipara jaunā filma „Monētas dubultportrets”, Dāvja Sīmaņa filma “Valkyrie Limited”, Lailas Pakalniņas “Par dzimtenīti”, Pētera Krilova filma “Klucis - nepareizais latvietis” un citas interesantas mākslas filmas.

No jauno kino studentu vidus savus darbus atrādīs jaunie un talantīgie - Uģis Olte, Renārs Vimba, Elīna Ļihačeva, Dzintars Dreibergs, Jānis Skulme, Vents Grīnbaums un citi.

Īpašā Future Shorts filmu programma, kas šogad tika demonstrēta Glāstonberijas festivālā, tagad būs skatāma arī Positivus festivālā. Future Shorts īsfilmas vienmēr piesaistījušas lielu skatītāju uzmanību ar autoru oriģinalitāti, izpausmes veidu un izpildījumu.

Šogad Positivus festivālā piedāvāsim izcilus un ar neviltotu cilvēciskumu apveltītus kinodarbus. Programmā tiks demonstrēta amerikāņu klasika un Oskara balvai nominētā īsfilma „The Lunch Date” (rež. Adam Davidson) par humorpilnu un ārkārtīgi sirsnīgu pārpratumu dzelzceļa stacijas kafejnīcā. Izraēlas kino piedāvā pavisam citu vidi, bet gluži radniecīgu dzīves izjūtu filmā „Tolya” (rež. Rodeon Brodsky), kas 2008.gadā kļuva par vienu no Future Shorts skatītāju iemīļotākajām īsfilmām. „Tolya” ir stāsts par večuku, kurš ļoti mīl savu sievu, bet izkritušo zobu dēļ to nevar vārdos izteikt. Galu galā saprotam, ka mīlestībai daudz vārdu nemaz nevajag.

Ikonisko Džona Lenona personību pēta animācijas filma „I Met the Walrus” (rež. Josh Raskin). Filmas vēsture sakņojas 1969.gadā tapusī intervijā, kas dokumentē kāda pusaudžu zēna interviju ar leģendārās grupas „The Beatles” dalībnieku Džonu Lenonu.

Kā jau mūzikas festivāliem piedien, programmā būs skatāmi arī vairāki iedvesmojoši mūzikas video.

Ar pilnu filmu programmu var iepazīties festivāla mājas lapā www.positivusfestival.com!

Šogad festivāla kinozāles oficiālais dzēriens ir jaunie BALSAM CLUB kokteiļi. Dzērieni veidoti, balstoties uz klubos populāru kokteiļu receptēm, piešķirot dzērienam unikalitāti ar Rīgas Melno balzamu to sastāvā. Pateicoties šai sadarbībai ieguvēji būsiet jūs – kino gardēži, jo tieši blakus Balsam Club kinozālei, tiks izvietots BALSAM CLUB bārs. Labākie Rīgas bārmeņi gatavos kokteiļus un kino varēsiet baudīt arī Balsam lounge atmosfērā mīkstos spilvenos, vērojot filmu bārā izvietotajos plazmas ekrānos.

Positivus festivāls ir lielākais muzikālais pasākums šovasar, kurā uz vismaz 8 skatuvēm uzstāsies vairāk nekā 50 lieliski ārzemju un labākie pašmāju mākslinieki

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV