Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Positivus festivāls jau šonedēļ

Līga Andžāne, 13.07.2009. 00:24

Šajā nedēļas nogalē, 17.-18.jūlijā, notiks lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijas valstīs – Positivus, kura ietvaros uz festivāla galvenajam skatuvēm uzstāsies spožākās pašmāju un ārzemju zvaigznes, no kurām galvenās ir MOBY, PRĀTA VĒTRA, SINEAD O’CONNOR, PETER DOHERTY, THE WHIP, EBONY BONES un THE TIGER LILLIES. Festivāla norisi nodrošinās nepilns tūkstotis cilvēku. Festivāla apmeklētājiem tiks nodrošinātas telšu vietas un automašīnu stāvvietas, kā arī virkne citu pakalpojumu, piemēram, būs pieejams mobilo tālruņu uzlādēšanas punkts, bezmaksas veļas mazgātuve u.c.
Positivus festivāls jau šonedēļ

Festivāla norises laikā – no piektdienas plkst.12:00 līdz svētdienai plkst.12:00 – būs atvērta Merrild telšu pilsētiņa, kas 10 hektāru platībā varēs uzņemt vairāk nekā 5000 viesus. Drošības apsvērumu dēļ telšu pilsētiņā netiks atļauta automašīnu novietošana. Teritorijā būs duša, uzkodu tirdzniecība un vairāk tualešu. Ieejas biļetes var iegādāties kopā ar festivāla divu dienu biļeti par Ls 3,50 vai atsevišķi –  gan tirdzniecībā, gan pie ieejas telšu pilsētiņā – par Ls 4,50.

Netālu no galvenās ieejas festivāla teritorijā, Dzeņu ielā, atradīsies automašīnu stāvvieta vairāk nekā 2500 automašīnām. Maksa par vienreizēju iebraukšanu autostāvvietā – Ls 2,00. (Piemēram, ja automašīnu stāvvietā novietos piektdien un no tās izbrauks svētdien, jāmaksā būs tikai Ls2,00). Automašīnu novietošana ielās, kas atrodas līdzās festivāla teritorijai, būs aizliegta.

Par kārtību festivāla teritorijā, kas šogad ietver 30 hektārus, rūpēsies vairāk nekā 100 apsardzes darbinieki, kā arī Valsts Policijas pārstāvji. Darbosies arī medicīniskās palīdzības sniegšanas punkts. Festivāla apkalpojošais personāls šogad sasniedz jau nepilnu tūkstoti cilvēku, kuru vidū ir arī ap simts brīvprātīgo ne tikai no Latvijas, bet arī Igaunijas un Latvijas.

Rūpējoties par festivāla apmeklētāju labsajūtu, Positivus festivāla teritorijā darbosies īpašs bezmaksas Tele2 mobilo tālruņu lādēšanas punkts. Tajā būs pieejami lādētāji visiem populārākajiem tālruņu modeļiem un ikvienam būs iespēja uz laiku atstāt un „pabarot” savu mobilo tālruni, lai saņemtu atpakaļ  uzlādētu un gatavu jaunām sarunām un ziņām.

Festivālā darbosies arī Zanussi brīvdabas veļas mazgātava, kuras saimnieki rūpēsies par festivāla apmeklētāju un mākslinieku drēbju tīrību un apkārtējās dabas saudzēšanu. Veļas mazgātāvā jebkurš klātesošais bez maksas varēs izmazgāt un izžāvēt savu apģērbu, turklāt darīt to ekoloģiski, jo tiks nodrošināta visa izlietotā ūdens savākšana, lai nepieļautu tā noplūšanu dabā, un mazgāšanas procesā izmantots ekoloģisks veļaspulveris.

Positivus festivāls ir lielākais muzikālais pasākums šovasar, kurā uz vismaz 8 skatuvēm uzstāsies vairāk nekā 50 lieliski ārzemju un labākie pašmāju mākslinieki.


POSITIVUS FESTIVĀLA 2009 apstiprinātie mākslinieki:

PRĀTA VĒTRA
MOBY
SINEAD O’CONNOR
PETER DOHERTY
EBONY BONES
THE WHIP
THE TIGER LILLIES
TWO DOOR CINEMA CLUB
THE HAPPY ENDINGS
THE LEISURE SOCIETY
SONS OF NOEL AND ADRIAN
JACK BEATS
SEIJI
DZELTENIE PASTNIEKI
INSTRUMENTI
JURGA
ZIG ZAG
THE HOBOS
MARTIN CONFUSED
EL MARS
GAUJARTS
MONA DE BO
SATELLITES LV
VOICEKS VOISKA
MARIPOSSA
HOSPITĀĻU IELA
POP BEATS POETRY
THE MUNDANE
LAIME PILNĪGA

Vairāk informācijas:
www.positivusfestival.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV