Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Lilija Alena nosoda grupu "Radiohead" par viņu attieksmi pret nelegālu mūzikas failu apmaiņu

Egija Petrova, 16.09.2009. 15:05

Dziedātāja Lilija Alena apgalvo: „Mūzikas pirātisms nelabvēlīgi ietekmē britu mūziku.” Viņa aicina savus kolēģus, mūziķus, izteikt viedokli par nelegālu mūzikas failu apmaiņu.
Lilija Alena nosoda grupu "Radiohead" par viņu attieksmi pret nelegālu mūzikas failu apmaiņu

Savā "Myspace" blogā dziedātāja no Londonas uzrunāja citus mūziķus, prasot palīdzību nelegālas mūzikas failu apmaiņas izskaušanā.

Viņa rakstīja: ”Manuprāt, mūzikas pirātisms nelabvēlīgi ietekmē britu mūziku, taču šķiet, ka daži bagātie un veiksmīgie mākslinieki, piemēram, Niks Meisons, grupas "Pink Floyd" dalībnieks, un Eds Obraiens, grupas "Radiohead" dalībnieks, tā neuzskata.”

”Arī mūziķu apvienība "Featured Artists Coalition" (saīsinājumā – FAC) uzskata, ka failu apmaiņa nav nekas slikts, jo "mums tā dod jaunu fanu paaudzi". Tas ir lieliski, ja tu esi slavens mākslinieks savas karjeras nobeiguma posmā un esi izdevis ļoti daudzus albumus, kurus var pārdot jauniem klausītājiem, taču jauniem mūziķiem nav tādu priekšrocību.”

„Būtībā mūziķu apvienība "FAC" saka "ar mums viss ir kārtībā, mēs to pārdzīvojām, tāpēc failu apmaiņa ir pieņemama", kas ir ļoti netaisnīgi pret jauniem mūziķiem, kas cenšas iekarot savu vietu šajā jomā,” piebilda Lilija Alena.

Tālāk viņa turpināja stāstīt par savu parādu ierakstu kompānijā, kā arī par ierakstu kompānijas ieguldījumu māksliniekos un viņu repertuāros. Sava bloga ieraksta nobeigumā viņa rakstīja: ”Es rakstīšu vēstules britu māksliniekiem, sakot: „Mūzikas failu apmaiņa nelabvēlīgi ietekmē britu mūziku. Mums ir jāatrod jauni veidi, kā palīdzēt patērētājiem piekļūt mūzikai un pirkt to legāli, taču, sakot, ka failu apmaiņa ir pieņemama, mēs nevienam nepalīdzam, un pilnīgi noteikti nepalīdzam britu mūzikai.”

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV