Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Koris „Kamēr…” ar lieliem panākumiem uzstājies Kronborgas festivālā Vācijā

Egils Štāls, 05.10.2009. 16:17

Sestdien, 3.oktobrī, Vācijas pilsētā Kronbergā diriģenta Māra Sirmā vadībā jauniešu koris „Kamēr...” ar lieliem panākumiem uzstājās prestižajā Kronbergas Akadēmijas rīkotajā starptautiskajā mūzikas festivālā, atskaņojot Sofijas Gubaiduļinas skaņdarbu „Sonnengesang”. Pārpildītajā koncertzālē „Kamēr...” uz skatuves kāpa kopā ar Vācijas čellistu Juliusu Bergeru (Julius Berger) un sitaminstrumentālistiem no Ukrainas Andreju Puškarevu (Andrei Pushkarev) un Dmitro Marčenko (Dmytro Marchenko), izpelnoties nedalītu publikas atsaucību un ovācijas, kā arī festivāla organizatoru un viesu pateicību un atzinību.

Kronbergas Akadēmijas 2009. gada festivāla programma bija veltīta čellam. Festivāla koncertos un meistarklasēs Frankfurtē un Kronbergā piedalījās tādi pasaulslaveni mūziķi kā Miša Maiskis (Mischa Maisky), Davids Geringas (David Geringas), Tomass Demenga (Thomas Demenga), Patriks Demenga (Patrick Demenga), Garijs Hofmans (Gary Hoffmann), kā arī vijolnieks Gidons Krēmers, kamerorķestris „Kremerata Baltica”, kameransamblis „Ensemble Modern” un daudzi citi.

Kronbergas Akadēmija ir elitāru koncertu, festivālu un mūzikas izglītības projektu institūts, kas īsteno arī īpaši apdāvinātu mūziķu apvienotas bakalaura un maģistra tālākizglītības programmas. Kronbergas Akadēmiju dibinājuši, uztur un par savu mājvietu sauc zināmākie Eiropas mūzikas fondi - Mstislava Rostropoviča čella fonds, Jurija Bašmeta fonds un Gidona Krēmera fonds u.c.

Plašāka informācija internetā: www.kronbergacademy.de

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV