Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Tikko malti zvaigzņu putekļi

Aiga Leitholde, 11.10.2009. 18:16

8.oktobrī Kongresu namā notika festivāla „Bildes 2009” jauno grupu un veterānu kopkoncerts, četru stundu garumā iepazīstinot ar jaunajiem talantiem Latvijas mūzikā. Vakara spilgtākie iespaidi katram atšķirsies, bet kaut kas jauns tika atklāts tā vai tā!
Tikko malti zvaigzņu putekļi

Galerijas:

„Maia's Marvellous" kopā apvieno gana pieredzējušus mūziķus, kas rada profesionālu darba virsmu jaunās dziedātājas Maijas Beķes starta atspērienam. Kopā ar Jāni Stībeli viņi zālē ienesa gospelim raksturīgo sirsnīgo siltumu. Jauno talantu „Monkey Rock" interpretējums grupas „Tā Tā Tā" dziesmai „Tu esi dinamīts", ko viņi izpildīja ar pašu dziesmas autoru Arti Dvarionas, lika rokai savilkties „radziņos". Smagās mūzikas spēku lieliski prezentēja „The Blackout", kas kopā ar Lieni Šomasi tricināja zāli ar dziedātājas hītu „Jauna diena". Manuprāt, vismīlīgākais tā vakara priekšnesums izdevās grupai „Drum Clinic", kas savā priekšnesumā iesaistīja gan perkusijas, gan klavieres, gan Lieni Šomasi, kā arī paši savu šarmu. Grupa „Into one" bija sadziedājušies ar Normundu Rutuli - iznākums baudāma restorānu mūzika. „Edža & Niknie" kopā ar Andri Freidenfeldu izpildīja savu radio hītu, zālē ienesot humora gaisotni.

„Acid Rain" 2009.gada ļoti biežie un nopietnie koncerti ir ļāvuši pamatīgi progresēt. Viņu nenormāls spēles prieks atklājās kopā ar Oskaru Semerovu un Latvian Blues Band pūtēju grupu. Grupa „Sol Luna" spēlē art roku, kuru papildina dzeja latviešu valodā, pierādot, ka arī jaunās grupas jau spēj radīt intelektuālu rokmūziku. Arī grupas skatuves tēls ir lieliski izturēts - katru koncertu viņi pārsteidz ar saviem skatuves tērpiem. Jauno koncertu noslēdza jau gana spēlējusi, bet „Bildēs" pirmo reizi dzirdama grupa „Tramplīni", kas spēlē maigu indie - popmūziku latviešu valodā. Tā izskanēja kopā ar latviešu jaunā viļņa leģendu Ingu Baušķinieku.

Manuprāt, šī gada festivālā „Bildes" debitējošās grupas sevi pieteica pamatīgi. Pozitīvi, ka koncerta programmā bija pārstāvēti visdažādākie mūzikas stili, tādejādi dodot maksimāli objektīvu priekšstatu par jaunajiem talantiem. Šobrīd liekas, ka viņi pamatīgi min pieredzējušo kolēģu pēdās.

Foto: Anrijs Požarskis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV