Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

"Veterānu koncerts" restaurē iepriekšējā gada programmu

Ilze Malaševska, 12.10.2009. 15:02

10. oktobrī uz pēdējo šā gada koncertu aicināja mūzikas un mākslas festivāls 'Bildes 2009'. Šajā vakarā uz Kongresu nama skatuves kāpā Bilžu veterāni.
"Veterānu koncerts" restaurē iepriekšējā gada programmu

Galerijas:

Šķiet, salīdzinot ar pagājušo gadu, šogad "Veterānu koncerta" programmu lielākoties veido jau pagājušā gada koncerta programmā iekļauto mākslinieku priekšnesumi, tikai pa reizei ļaujot dzirdēt ko jaunu, iespējams, šī vakara spilgtākās mūzikas apvienības - "Zig Zag", "Dzidriņas megasistēma" un "Remix" - varētu pretendēt uz šī izstrūkuma kompensēšanas.

Vakara moderatoru Robertu Gobziņu koncerta apmeklētāji neviļus salīdzina ar Pēteri Riekstiņu un izskan viedokļi, ka Roberts Gobziņš ir zaudējis asumu. Iespējams, reklamēt putekļu sūcēju, kas šogad bija "Bilžu" izstādes mākslas objekts, bija vakara vadītāja viens no galvenajiem uzdevumiem.

Pirmās muzikālās apvienības nekautrējas izpildīt pa trim dziesmām, atgādinot par mākslinieka statusu, bet arī iekavējot programmu par vairāk nekā desmit minūtēm. Tomēr vainīgi nejutās grupas "Dzidriņas megasistēma" dalībnieki, kas  iezīmēja pārrāvumu grupu virknējumā, atklājot aktīvāko koncerta daļu jeb kulmināciju, stāstot jokus un pēc divu dziesmu izpildīšanas, kad tika pasniegti ziedi, izpildīja vēl vienu dziesmu. Uznākot uz skatuves grupas "Keksi" dalībniekiem, Roberts Gobziņš paziņoja, ka koncerta programma jau ir iekavēta par stundu, tomēr arī tas netraucēja "Keksiem" izskandināt trīs dziesmu koncertprogrammu.

Tomēr pāris mākslinieki atstāja pliekanības sajūtu. "Dzelzs vilks" izpildīja dziesmas no pēdējā albuma "Dzelzs vilks teātris", ierobežojot iespēju dziedāt līdzi senākiem hītiem, savukārt "Zig Zag" skanējums līdz galam nepārliecināja. Kā jau ierasts, koncerta noslēgumā izskanēja “Liepājas brāļu” dziesma "Tikai tā", kas ir kļuvusi par festivāla himnu. Tomēr šoreiz pietrūka svinīguma un saldsērīgās festivāla noslēguma sēru emocijas, kas ik gadu mudina atgriezties un kļūt par daļu no "Bildēm". 

Foto: Anrijs Požarskis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV