Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

LR3 – Klasika piedāvā koru konkursa „Let the peoples sing 2009” fināla tiešraidi

Ilze Zvaigzne, 13.10.2009. 15:22

Eiropas kultūru Radio dienā 18. oktobrī plkst. 21:05 Latvijas Radio 3 -  Klasika klausītājiem piedāvās Starptautiskā koru konkursa „Let the peoples sing 2009” fināla tiešraidi no Oslo.

Deviņu finālistu vidū pieaugušo grupā Latviju pārstāvēs Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris SŌLA (diriģents Kaspars Ādamsons), kas ar uzvarētāja lauriem nesen atgriezies no starptautiska koru konkursa Briselē.  

Par konkursa galveno balvu – ceļojošo „Sudraba rozes kausu”, kā arī vienlaikus savās vecuma grupās sacentīsies deviņi kori. Starptautiskās žūrijas vērtējumam SŌLA konkursa programmu tiešraidē dziedās no Anglikāņu baznīcas Rīgā. Plānotais uzstāšanās laiks ir ap plkst. 22.40. Savukārt konkursa „Let the peoples sing 2009” rezultātu paziņošana paredzama jau ap pusnakti.

Gaidot konkursa noslēgumu, Latvijas Radio 3 - Klasika līdz 16. oktobrim ik vakaru plkst. 22:00 iepazīstinās ar Eiroradio koru ierakstu konkursa „Let the peoples sing 2009” pusfinālistiem.

Koru konkurss ir viens no Eiropas kultūru Radio dienas pasākumiem, kuru organizē Eiropas raidorganizāciju apvienība (EBU). Bērnu, jauniešu un pieaugušo grupās finālam izvirzīti kori no Igaunijas, Polijas, Slovēnijas, Kanādas, Austrijas, Vācijas, Latvijas, Somijas un Norvēģijas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV