Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Operas ''Verters'' pirmizrāde arī ''Latvijas Radio 3 - Klasika''

Ilze Zvaigzne, 04.11.2009. 09:52

Piektdien, 6.novembrī plkst.19:00 Latvijas Radio 3 - Klasika piedāvā būt klāt Latvijas Nacionālās operas jaunā iestudējuma ''Verters'' pirmizrādē.

Piektdienas vakarā pacelsies priekškars 19.gadsimta franču komponista Žila Masnē Gētes romāna iedvesmotās un kaisli romantiskās operas pirmizrādei. Radio "Klasika" saviem klausītājiem piedāvā brīnišķīgu iespēju ar radioaparāta starpniecību tiešraidē būt klātesošiem šajā svētku vakarā un dzirdēt gan romantisko, gan traģisko stāstu par jaunā dzejnieka Vertera bezcerīgo un ciešanu pilno mīlestību. Pirmizrādes starplaikos būs dzirdamas intervijas ar mūziķiem un iestudējuma radošo komandu.

Pirms gada LNO direktors un režisors Andrejs Žagars kopā ar scenogrāfi Ievu Kauliņu un kostīmu mākslinieci Kristīni Pasternaku šo operu iestudēja Erfurtes teātrī Vācijā, bet tagad šīs radošās trijotnes veikums būs vērtējams Latvijas Nacionālajā operā. Iestudējumā piedalās starptautiska solistu buķete, Rīgas Doma zēnu koris un opernama galvenais diriģents Modests Pitrens. Latvijas Radio 3 - Klasika tiešraidi vadīs Ināra Ancāne un to būs iespējams klausīties arī internetā http://klasika.latvijasradio.lv .

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV