Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Ronijs Vuds no "Rolling Stones" saņem apbalvojumu par ieguldījumu mūzikā

Egija Petrova, 04.11.2009. 18:08

Grupas "Rolling Stones" zvaigzne Ronijs Vuds "the Classic Rock" balvas pasniegšanas ceremonijā ieguva apbalvojumu par izcilu ieguldījumu mūzikā un atklāja, ka šis ir viņa pirmais apbalvojums.
Ronijs Vuds no "Rolling Stones" saņem apbalvojumu par ieguldījumu mūzikā

„Šī balva man nozīmē daudz,” sacīja mūziķis. „Man nekad vienam pašam nav piederējis kāds mūzikas apbalvojums.”

Ronijs Vuds, kurš kādreiz piedalījās arī grupā "The Faces", balvu ieguva par "ilgo atrašanos uz skatuves".
 
Muzikālas atzinības balvas ieguva arī grupas "Led Zeppelin" nelaiķa bundzinieks Džons Bonhams, grupas "Cream" bundzinieks Džindžers Beikers un pankroka pamatlicējs Igijs Pops, kuru nosauca par "dzīvu leģendu".

Žurnāla "Classic Rock" lasītāji balsošanā atzina, ka grupas "AC/DC" albums "Black Ice" ir gada labākais albums. Albums vērtētāko dziesmu sarakstos pirmo vietu ieguva 29 valstīs.

Gada labākās grupas titulu ieguva "Iron Maiden". Grupa atklāja, ka ir uzsākusi dziesmu rakastīšanu savam 15. studijas albumam. Grupas ģitārists Janiks Gērss ziņu aģentūrai "BBC" teica: „Mēs dosimies uz Parīzi. Tur pavadīsim trīs nedēļas, strādājot ar pāris jaunām dziesmām. Svarīgākais grupai ir radīt jaunu mūziku, pretējā gadījumā jūs vairs neeksistējat, jūs kļūstat par parodiju.”

Gada labākā DVD filma ir dokumentālā filma "Anvil! The Story of Anvil", kuras dēļ popularitāti atguva kanādiešu metāla grupa, kas radās 70. gadu beigās.

Grupas "Anvil" līderis Stīvs Kudlouvs jeb "Lips" stāstīja: „Es esmu vīrietis, kas visu mūžu ir veltījis mūzikai, un balvas iegūšana bija pats atalgojošākais mirklis, kādu esmu jebkad piedzīvojis.”  Viņš atklāja, ka iespējams šai filmai taps arī turpinājums. „Visi grib zināt, kāds būs rezultāts. Manuprāt, ir ļoti liela iespējamība, ka filmai būs turpinājums.”

"Aerosmith" ģitārists Džo Perijs saņēma klasiskākā roka albuma balvu par grupas 1976. gada albumu "Rocks". Kad viņam jautāja par kādu atmiņasstāstu no ierakstu sesijām, viņš pastāstīja: „Es atceros, kā mēs pielīmējām mazus tamburīnus pie Stīvena Tailera kovboja zābakiem un likām viņam stampāt pa finieri, lai tas labāk izklausītos.”

Džo Perijs, kurš tikko atgriezās no "Aerosmith" koncerta Dubajā, teica, ka šobrīd grupa atrodas "atvaļinājumā, sabatā (ebreju brīvdienās)". „Šobrīd daudz kas ir neskaidrs,” viņš piebilda, „esmu ieplānojis visu atlikušo laiku veltīt turnejai, kurā dodos kopā ar Džo Perija projektu.”

Taustiņinstrumentālists Riks Veikmens pasniedza progresīvās mūzikas balvu amerikāņu progresīvā metāla grupai "Dream Theater". Grupas "Dream Theater" dalībnieks Maiks Portnojs pavēstīja: „Mēs pavadījām 15 gadus, paciešot smagas recenzijas, un mēs esam laimīgi, ka piedzīvojām to, ka viss mainījās uz pretējo pusi.”

Uzskaitot grupas "Radiohead", "Mastodon" un "The Mars Volta", viņš piebilda: „Pēdējo desmit gadu laikā šāda veida mūzikas stils jeb progresīvās mūzikas gars ir vairāk pieņemts, nekā kritizēts, kas ir apbrīnojami.”

Avots: news.bbc.co.uk

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV