Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Latvijas Radio 3 – „Klasika” piedāvā aizraujošas tiešraides

Ginta Subbota, 04.12.2009. 11:52

Decembrī Latvijas Radio 3 – „Klasika” piedāvās saviem klausītājiem brīnišķīgu iespēju baudīt vairākus mūzikas notikumus tiešraidēs.

Jau pirmdien, 7.decembrī, plkst.19.00 ar Žorža Bizē ģeniālo operu "Karmena" tiks atklāta Eiropas operas mekas - Milānas operteātra La Scala jaunā ziemas koncertsezona. Muzikālo virsvadību uzņēmies Argentīnā dzimušais pianists un diriģents, ietekmīgais Daniels Barenboims. Liktenīgās kaislības izspēlēs pasaulē atzīti kungi – inteliģentais vācu tenors Jonass Kaufmans dona Hosē lomā, kā arī urugvajiešu baritons Ervins Šrots (toreadors Eskamiljo), savukārt viņu mīlēta un iekārota tiks 25 gadīgās gruzīnu mecosoprānistes un La Scala  debitantes Anitas Rahvelišvili karstasinīgā Karmena.

Piektdien, 11.decembrī, plkst. 19:30  „Klasikas” klausītāji tiešraidē tiek aicināti uz Ludviga van Bēthovena mūzikas koncertu "Varoni gaidot", kurā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris muzicēs kopā ar viesi – Dienvidāfrikā dzimušo Žerāru Korstenu.  Šis diriģents strādājis ar pasaules vadošoajiem orķestriem, bet nākamruden būs slavenā kolektīva London Mozart Players līderis. Programmā – Trešā simfonija ("Heroiskā") un Trīskāršais koncerts vijolei, čellam un klavierēm ar orķestri. Solistu ampluā dzirdēsim lielisku kameransambli – Trio Dali, kurā domubiedrībā vienoti latviešu vijolniece Vineta Sareika un franču mūziķi - pianiste Amandīne Savarī un čellists Kristiāns Pjērs Lamarka.

Savukārt svētdien, 20. decembrī, no plkst. 12:00 līdz 23:00 klausītājus iepriecinās  tradicionālā Eiroradio Ziemassvētku diena, kurā ik stundu - svētku tiešraides no dievnamiem un koncertzālēm Grieķijā, Vācijā, Austrijā, Somijā, Bulgārijā, Čehijā, Polijā, Zviedrijā un Īrijā. Plkst.16:00 „Klasikā” skanēs lielisko kaimiņzemes Igaunijas Akadēmisko vīru kora priekšnesums, kas sava mākslinieciskā vadītāja Anta Sota diriģēts igauņu un Rietumeiropas komponistu Ziemassvētku mūziku dziedās Sv. Nikolasa baznīcā Tallinā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV