Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

LNSO ar panākumiem atgriežas no koncertu turnejas Japānā

Mārtiņš Pučka, 01.02.2010. 17:50

Šodien, 1. februārī, ar panākumiem no šī gada pirmās koncertu turnejas pa Japānu atgriezās Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO). Turnejas laikā no 18. janvāra līdz 1. februārim LNSO ar panākumiem sniedza 12 koncertus 11 Japānas pilsētās, tostarp tādās slavenās koncertzālēs kā Suntory Main Hall un Tokyo Opera City Tokijā, Symphony Hall Osakā un Main Concert Hall Kioto. Japānas publika ar atzinību novērtēja LNSO sniegumu, bet īpaši augstus atzinības vārdus orķestrim veltīja turnejas diriģente Tomomi Nišimoto.

Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim koncertturnejā Japānā pievienojās arī divi solisti – talantīgais čehu vijolnieks Pāvels Šprocls un korejiešu pianists Vonijs Songs. Pirmajos septiņos koncertos LNSO kopā ar čehu vijolnieku Pāvelu Šproclu izpildīja trīs Pētera Čaikovska skaņdarbus – uvertīru-fantāziju „Romeo un Džuljeta”, Vijoļkoncertu un dramatisko Ceturto simfoniju. Savukārt atlikušajos piecos – kopā ar korejiešu pianistu Voniju Songu LNSO izpildīja Pētera Čaikovska Valsi no baleta „Gulbju ezers”, Sergeja Rahmaņinova 2. klavierkoncertu un Johannesa Brāmsa 4. simfoniju.

Orķestra vadība koncertturnejā tika uzticēta jaunajai Japānas zvaigznei – diriģentei Tomomi Nišimoto, kura guvusi lielu atzinību ne vien dzimtajā Japānā, bet arī Krievijā un Eiropā. Diriģente Tomomi Nišimoto dzimusi Osakā, Japānā. 1994. gadā beigusi Osakas Mūzikas koledžu un turpinājusi studijas Pēterburgas Nacionālajā mūzikas skolā, kur mācījusies operas un simfoniskās mūzikas diriģēšanu pie Viktora Fedotova un Iļjas Musina. Jaunā diriģente ieguvusi dažādas mūzikas balvas Japānā. Viņas orķestra debija notika 1997. gadā ar Kioto simfonisko orķestri. Kopš tā laika viņa regulāri sadarbojas ar visiem lielākajiem Japānas orķestriem, kļūstot par vienu no Japānas slavenākajiem jaunajiem vārdiem visā pasaulē. Diriģentes biogrāfijā liela loma ir dažādiem Krievijas orķestriem – viņa strādājusi ar Pēterburgas filharmonisko orķestri, Pēterburgas Radio simfonisko orķestri, Čaikovska fonda Krievijas simfonisko orķestri (kopš 2004. gada viņa ir šī orķestra mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģente) un Maskavas simfonisko orķestri.

LNSO uz Japānu devās pēc japāņu koncertaģentūras Samon Promotion uzaicinājuma.

Jau tuvākajā laikā būs iespēja tikties ar LNSO mūziķiem un uzzināt plašāk par orķestra panākumiem Japānā. Intereses gadījumā lūdzu kontaktēties ar LNSO Komunikāciju vadītāju Mārtiņu Pučku e-pasts:  martins.pucka@lnso.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV