Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

LNSO uzsāk sadarbību ar uzņēmumu Miele

Mārtiņš Pučka, 23.02.2010. 15:15

Piektdien, 19. februārī Lielajā Ģildē notika preses konference, kurā žurnālisti tikās ar pasaulslaveno latviešu operas zvaigzni Elīnu Garanču, savukārt Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris paziņoja par sadarbības uzsākšanu ar uzņēmumu Miele, kurš ir kļuvis par piecu LNSO koncertprogrammu atbalstītāju.
LNSO uzsāk sadarbību ar uzņēmumu Miele

LNSO valdes locekļa pienākumu izpildītāja Ilze Paidere-Staķe, paziņojot par sadarbības uzsākšanu, pasniedza uzņēmuma „Miele” Baltijas mārketinga vadītājai Ievai Kulbergai apliecinājumu par oficiālu iekļūšanu LNSO atbalstītāju kārtā. „Neskatoties uz samazināto valsts finansējumu, LNSO koncerti šajā sezonā ir ļoti labi apmeklēti, un 4 koncertprogrammas ir bijušas pilnībā izpārdotas – Sezonas atklāšana, Svētki Valša ritmā, Krievu mūzikas pērles 2 un Jaungada Galā koncerti. Tomēr, lai arī cik brīnišķīgi un pilnībā izpārdoti nebūtu LNSO koncerti, valsts un labvēļu atbalsts šajos laikos mums ir ļoti svarīgs. Tāpēc man ir liels prieks paziņot, ka ar šodienu Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim ir jauns atbalstītājs – uzņēmums Miele”, sadarbības uzsākšanu komentēja Ilze Paidere-Staķe.

Savukārt Miele Baltijas valstu mārketinga vadītāja Ieva Kulberga preses konferencē sacīja: „Mainās mode, mainās sabiedrības gaume un prasības. Pasaule mainās! Laiks atsijā vērtības un padara tās par klasiku. Simfoniskā mūzika ir brīnišķīga klasiskā vērtība, kas turpina attīstīties un mainīties laikam līdzi. Attīstīties un elpot vienā ritmā ar laiku turpina arī Miele – klasisks zīmols, kas jau 111 gadus simbolizē visaugstākās kvalitātes sadzīves un profesionālo tehniku. Tāpat kā orķestra kopējo skanējumu veido atsevišķu instrumentu spēle, Miele no atsevišķiem, mums ikdienā nepieciešamiem priekšmetiem veido vidi ap mums, padarot to par aizraujošu mājas sajūtu simfoniju!”

25. un 27. februārī Lielajā Ģildē ar vienīgajiem koncertiem Latvijā šajā sezonā uzstāsies izcilā latviešu operzvaigzne Elīna Garanča. Pēc spožās debijas Karmenas lomā Metropolitēna operā Ņujorkā un pirms Latvijas Lielās Mūzikas balvas saņemšanas, Latvijas klausītājiem būs ekskluzīva iespēja dzirdēt Elīnas Garančas burvības pilno balss skanējumu Rīgā.

Vētraina temperamenta un kaisles pilna ir gaidāmā koncerta programma, kurā tiks atskaņoti Riharda Štrausa, Žorža Bizē, Pētera Čaikovska, Morisa Ravela, Franča Lehāra, Leonarda Bernsteina, Maikla Viljama Balfa, Fernando Obradora un Šavjē Montsalvatžes skaņdarbi. Ar tēlainu mūzikas valodu, atraktivitāti un sievišķīgu šarmu apveltītajā koncertprogrammā trio dziedājumā Elīnai Garančai pievienosies arī Kristīnes Opolais un Frančeskas Pārkas izteiksmīgais izpildījums.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV