Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Kas notiek, ja oranžo krāsu sajauc ar zaļo?

Anete Kalniņa, 22.04.2010. 12:37

Trešdien, 21.aprīlī plkst.13.00 Rīgā, mājīgajā restorānā „Barons” notika preses konference, kurā uz žurnālistu jautājumiem atbildēja ORANŽĀ kora vadītājs Atis Auzāns, ZAĻĀ kora vadītāja Ieva Kerēvica, koncerta rīkotāji no „Igo mūzikas menedžments” - Igo un Anete Kalniņa, kā arī Dzintaru koncertzāles pārstāvji Svens Renemanis un Diāna Bērza.
Kas notiek, ja oranžo krāsu sajauc ar zaļo?

 

Klātesošos uzrunāja Igo: „Šis būs patiesi vērienīgs projekts divās daļās ar dzīviem mūziķiem, dejām, un citiem krāsainiem pārsteigumiem.” Lūgts atklāt kādu no tiem, Igo smaidot atteica: „Nu, labi. Bet tikai vienu. Jau nākamnedēļ Latvijas radiostacijās nonāks speciāli šim koncertam ierakstīta abu koru kopīga kompozīcija -  A.Virgas un G.Rača KRĀSAINĀ DZIESMA no „Liepājas brāļu” repertuāra.”

Savukārt Dzintaru koncertzāles valdes priekšsēdētājs Svens Renemanis pauda prieku par Koru Karu koncerta iekļaušanos Dzintaru koncertzāles 2010.gada sezonas atklāšanas koncertsērijā: „Mūsu klausītājus gaida brīnišķīga nedēļas nogale svaigā gaisā, labā kompānijā ar augstvērtīgiem māksliniekiem -  3.jūnijā Latvijas estrādes vecmeistari – A.Kukuvass, V.Lapčenoks, U.Roze un Ž. Siksna koncertā SKANI AR MANI, 4.jūnijā – simfoniskās mūzikas vakars ar Dienvidkorejas Filharmonijas orķestri un jauno, bet jau pasaules slavu ieguvušo armēņu vijoles virtuozu Sergeju Hačaturjanu, 5.jūnijā -  Tautas deju koncerts "Deju pavasaris Jūrmalā" un 6.jūnijā – kormūzika mūsdienīgā traktējumā kopā ar populāriem solistiem. Kvalitatīvs pieteikums krāsainai vasarai! Par visu Dzintaru koncertzāles sezonu informēsim īpašā preses konferencē, kas notiks maija vidū Jūrmalā.” 

Koru vadītāji Ieva Kerēvica un Atis Auzāns atzina, ka abi kori jau ilgu laiku pavadījuši apbraukājot Latvijas pilsētas un šis būs brīnišķīgs tūres noslēgums. Ieva: „Dziedāt uz Dzintaru koncertzāles skatuves mums būs liels gods.” Uz jautājumu, vai skatītāji Dzintaros var sagaidīt kādu jaunu I.Kerēvicas un A. Auzāna duetu, abi saskatījās un teica: „Varētu gan! Jaunas dziesmas mums allaž ir interesants izaicinājums!” 

Dzintaru koncertzāles valdes locekle Diāna Bērza aicināja žurnālistus atbalstīt Latvijas mākslinieku radošās izpausmes, šovasar laužot kļūdaino stereotipu, ka Dzintaru koncertzālē pārsvarā uzstājas tikai ārvalstu mākslinieki.

Diāna Bērza: ”Šis ir grūts laiks ne tikai Latvijai, bet visai Eiropai. Nevienam neklājas spoži. Skatītājiem nav naudas, par ko nopirkt biļeti. Producentiem nav naudas, par ko sarīkot koncertu. Tāpēc jāpriecājas par katru, kuram pietiek dūšas tomēr riskēt. Jo bez kultūras, mākslas un mūzikas mūsu dvēseles jutīsies vēl skumjākas. Šobrīd cilvēkiem ļoti pietrūkst personīgas attieksmes, tāpēc vēlos uzsvērt, ka mēs visi - gan Dzintaru koncertzāles darbinieki, gan koncertu producenti, gan mākslinieki, kuri šovasar uzstāsies uz mūsu skatuves - ļoti gaidām ikvienu skatītāju. Bez skatītāju aplausiem koncertzāle ir mēma.”

Tomēr galvenais jautājums - Kas notiek, ja oranžo krāsu sajauc ar zaļo? – tā arī palika neatbildēts. D.Bērza to mēģināja salīdzināt ar franču impresionismu, bet A. Auzāns ieteica labāk sajaukt abu koru dziedātājus, nevis pašas krāsas. 

Kāds tad īsti izskatīsies šo košo krāsu sajaukums, to ikkatrs varēs uzzināt jau 6.jūnijā, kad, pēc daudzkārtējiem skatītāju lūgumiem, krāsainā un sirsnīgā koncertā uz Dzintaru koncertzāles skatuves satiksies abu TV3 sezonu šova KORU KARI uzvarētāji – Atis Auzāns un Daugavpils ORANŽAIS koris ar Ievu Kerēvicu un Madonas ZAĻO meža kori. 

Jau ziņots, ka Daugavpils Oranžais koris tika izveidots 2008.gada vasaras nogalē, lai piedalītos TV3 veidotajā šovā Koru Kari, kurā  tika atzīts par draudzīgāko, emocionālāko un enerģētiskāko kori, kā arī kļuva par šova uzvarētājiem. Bet Ieva Kerēvica un Madonas Zaļais Meža koris 2009.gada rudenī ar 43 tūkstošiem skatītāju balsu uzvarēja TV3 šovā "Koru kari 2", kura laikā tika atzīts ne tikai par labāko, bet arī kaislīgāko kori.

Koncerta rīkotāji no kompānijas „Igo mūzikas menedžments” sola, ka skatītājiem jāgarlaikojas nebūs. Speciāli šim vērienīgajam draudzības duelim tiek gatavotas arī  dejas, jo ORANŽĀ  kora menedžeris Jānis Auzāns paguvis piedalīties citā TV3 šovā - DEJO AR ZVAIGZNI, bet Ieva Kerēvica un viņas ZAĻAIS koris 2 nedēļas mācījušies deju kursos  Argentīnas tango. 

Koncertā, kurš solās būt krāsains ne tikai pārnestā, bet arī tiešā nozīmē,  piedalīsies arī viesi: Igo ar mūziķiem, dejotāja Zane Prokofjeva u.c.  

Sāc savu vasaru krāsaini! Sajauc oranžo ar zaļo Dzintaru koncertzālē 6.jūnijā.!  

Biļetes jau nopērkamas „Biļešu paradīzes” kasēs.

 

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV