Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Klubā “Nabaklab” norisināsies lekcija par autortiesību jautājumu neatkarīgajā Latvijas mūzikas scēnā

Aija Fedorova, 14.05.2010. 14:02

18. maijā plkst. 18:00 klubā “Nabaklab” norisināsies lekcija-diskusija par autortiesību jautājumu neatkarīgajā Latvijas mūzikas scēnā. Ar priekšlasījumiem uzstāsies 1.Jānis Daugavietis, Lauris Ābele, Sandris Mūriņš un Reinis Tukišs.

Mūzikas klubs NABAKLAB maijā uzsāk lekciju ciklu, kas aplūkos ar mūzikas un mākslas vidi saistītus jautājumus, piedāvājot visdažādāko nozaru praktiķu un teorētiķu skatījumu par kultūras aktualitātēm, vēsturi un pārmaiņām. Ar šo lektoriju tiek turpināta radio NABA aizsāktā misija, nodrošinot kvalitatīvas un daudzveidīgas radošās, galvenokārt mūzikas, telpas esamību kā alternatīvu standarta komercproduktiem kultūras pasaulē. Pēc lekcijām ikvienam interesentam būs iespēja uzdot jautājumus vai izteikt savu viedokli par pārrunātajām tēmām.

NABAKLAB organizēto lektoriju 18. maijā plkst.18:00 atklās diskusija, kas veltīta autortiesību jautājumam Latvijas neatkarīgajā mūzikas vidē. Diskusijas nepieciešamību radījusi ieilgusī neatkarīgās skatuves mūziķu un izdevniecību neapmierinātība ar Latvijas autortiesību un blakustiesību organizāciju neelastīgo darbību. Tā tiek organizēta nolūkā dalīties ar informāciju, pieredzi un potenciālajiem risinājumiem, meklējot atbildi uz jautājumu par to, kā rīkoties neatkarīgās scēnas pārstāvjiem: ignorēt autortiesību un blakustiesību jautājumu vai arī iesaistīties šajā jomā un cīnīties par sev izdevīgiem nosacījumiem. Ar priekšlasījumiem uzstāsies mūziķu apvienības Tornis pārstāvis Jānis Daugavietis, grupas SoundArcade mūziķis Lauris Ābele, sociologs Sandris Mūriņš, kā arī Literatūras un filosofijas portāla "1/4 Satori" galvenais redaktors Reinis Tukišs.
Diskusijā piedalīsies arī pārstāvji no AKKA/LAA, LaIPA, Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Kultūras ministrijas.

Ieeja bez maksas.
Tālrunis informācijai: 26878133


Autortiesības un blakustiesības Latvijas neatkarīgajā mūzikā 21.gadsimtā

Programma:    

Priekšlasījumi    18.00 – 19.20

1.Jānis Daugavietis (biedrība Tornis, LU) ‘Ievads autortiesību diskusijā: tipiskas situācijas Latvijas neatkarīgajā mūzikā’
2.Lauris Ābele (grupa SoundArcade) ‘SoundArcade pieredze’
3.Sandris Mūriņš (sociologs) ‘Remiksu kultūra un Creative Commons’
4.Reinis Tukišs (¼ Satori) ‘Latvijas literātu idejas autortiesību lauka sakārtošanā’

Diskusija        19.20 – 20.20

Jautājumi un atbildes. Bez referentiem piedalās arī pieaicinātie pārstāvji no AKKA/LAA, LaIPA, Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Kultūras ministrijas.

Fragmenti no filmas    21.00
„RiP: A remix manifesto” (2008 Brett Gaylor, EyeSteelFilm, Canadian National Film Board, dokumentālā filma par autortiesībām digitālajā laikmetā un remiksēšanas kultūru, http://films.nfb.ca/rip-a-remix-manifesto/).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV