Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Dzintaru koncertzālē uzstāsies Emirs Kusturica un "The No Smoking Orchestra"

easyget.lv, 08.06.2010. 21:17

17. jūlijā Dzintaru koncertzālē festivāla MUSIC & FILM ietvaros notiks Emira Kusturicas un grupas „The No Smoking Orchestra" koncerts.
Dzintaru koncertzālē uzstāsies Emirs Kusturica un "The No Smoking Orchestra"

Emirs Kusturica ir serbu kinorežisors, mūziķis un komponists, divu Kannu kinofestivālu Zelta Palmas Zaru un „Cēzara" prēmijas laureāts, Francijas Literatūras un Mākslas ordeņa komandors, kā arī nu jau 20 gadus grupas „The No Smokings Orchestra" līderis.

Emiru dēvē par Balkānu Fellīni, lai gan dzimtenē viņš nav pārāk ieredzēts. Serbiem netīk, ka Emirs ir musulmanis, bet bosniešiem – ka viņš nav gana pārliecināts musulmanis. Tomēr tas netraucē viņam būt par favorītu gandrīz visos lielākajos festivālos. Vēl būdams jauns, viņš ieguva tādas balvas, par kurām sapņo daudzi atzīti režisori. Taču viņš ir dabūjis uzklausīt arī bargu kritiku. Savulaik Kusturica pat draudēja pamest kino. Tiesa, toreiz neviens viņam nenoticēja, jo viņš ir plaši pazīstams mistificētājs. Ikreiz, kad kritiķi vai skatītāji cenšas ielikt viņu kādos rāmjos, viņš nekavējoties rada jaunu filmu vai skandalozu projektu un sagrauj visus stereotipus.

Kusturica sludina, ka viņš ir ne vien režisors, bet arī mūziķis, turklāt mūzika ieņem viņa dzīvē galveno vietu. Intervijās Emirs bieži apgalvo, ka ir rokmūziķis, kas nejauši pievērsies režijai un koncertu un mēģinājumu starplaikos „taisa kino". Reiz viņš paziņoja, ka spēlēs basģitāru, jo tai ir tikai četras stīgas. Kusturicam likās, ka spēlēt uz četrām stīgām ir vieglāk nekā uz sešām. Tiesa, drīz vien viņš pārliecinājās, ka šī instrumenta apgūšana ir daudz grūtāka, taču atkāpties jau bija par vēlu. Kusturica arī mēdz teikt, ka viņš ir „nekas, kas ieradies no nekurienes", un ka viņš vienmēr darīs tikai to, ko uzskata par vajadzīgu. Ja reiz viņš ir „nekas", tātad neviens nevar viņam neko noteikt.

"The No Smoking Orchestra" ir kā laba filma – tajā virmo negaidīti sižeta samezglojumi un pavērsieni. Savas pastāvēšanas laikā grupa ir sniegusi tūkstošiem koncertu, un, lai kurā pasaules malā viņi uzstātos, zāle allaž ir pārpildīta. Huligāniskā izturēšanās un šķietami nesavietojamu stilu apvienojums, sākot no folkmūzikas un beidzot ar pankroku, aizrauj skatītāju. Ļaudamies neizmērojamajam pozitīvisma lādiņam, kas plūst no skatuves, ikviens kļūst par šova daļu un jūtas kā jautrā balagānā vai čigānu taborā.

17. jūlijā festivāla MUSIC & FILM ietvaros Emirs Kusturica un "The No Smoking Orchestra" piedāvās pilnīgi jaunu programmu, kuras laikā ikviens skatītājs varēs justies kā aktieris un mazliet arī režisors. Ekrāni kā logi apvienos mūziku un kino, robeža starp skatuvi un zāli izzudīs. Valdīs īstens improvizācijas gars! Jūs kļūsiet par dalībnieku neaizmirstamos svētkos, kuru režisors būs pats Emirs Kusturica.

Biļetes iegādājams Biļešu servisa kasēs un internetā. To cenas 10-25 Ls.

Vairāk informācijas: http://www.mffestival.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV