Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Šovakar Dzejas dienu ietvaros dzejas un mūzikas grupa "The Berserkers" uzstāsies "Meta-Kafē"

Jānis Oga, 17.09.2010. 11:38

Šovakar, 17. septembrī, plkst. 21:00 Dzejas dienu un starptautiskā ceļojošā festivāla "Poetry Unlimited" ietvaros "Meta-Kafē" Spīķeros, Maskavas ielā 12/1, uzstāsies dzejas un mūzikas grupa "The Berserkers", kur iepazīstinās ar savu pirmo albumu "Under the Evening Sky".
Šovakar Dzejas dienu ietvaros dzejas un mūzikas grupa "The Berserkers" uzstāsies "Meta-Kafē"

"Valodas mūzika / mūzikas valoda" – šāds nosaukums bija dots atdzejas semināram un priekšnesumiem Skotijā, 2008. gada augustā, kad starptautiskais literatūras centru tīkls „Literatūra pāri robežām" pulcēja dzejniekus no Skotijas, Islandes un Lietuvas, lai atdzejotu cits cita dzejoļus un, tā kā visi dzejnieki ir arī profesionāli mūziķi, šoreiz atdzejojumi tapa mūzikā. Nedēļas laikā – deviņas kompozīcijas! Šovasar iznācis "The Berserkers" pirmais albums "Under the Evening Sky", kura atvēršana notiek Viļņā un Rīgā.

Koncertu organizē Latvijas Literatūras centrs sadarbībā ar starptautisko literatūras centru tīklu „Literatūra pāri robežām" (Literature Across Frontiers). Pasākumu atbalsta Eiropas Savienības programma „Kultūra 2007-2013", Latvijas Republikas Kultūras ministrija un viesnīca " Ramada Riga City Centre", Skotijas Dzejas bibliotēka, Islandes Literatūras fonds un "Lietuvas grāmatas".

Par "The Berserkers" dalībniekiem:

Gerijs Kembridžs (Gerry Cambridge)

Dzejnieks, esejists, redaktors, kas spēlē mutes harmonikas. Interesējas par drukas dizainu, poligrāfiju un arī fotogrāfiju. 2007. g. izdota dzejprozas grāmata par savvaļas putniem Aves. Sarakstījis darbus Madame Fi Fi's Farewell and Other Poems (2003) un 'Nothing but Heather!': Scottish Nature in Poems, Photographs and Prose (1999). Kopš 1994. g. ir skotu-amerikāņu dzejas žurnāla The Dark Horse redaktors un izdevējs. Saņēmis dažādas radošās stipendijas, strādājis ar skolēniem u.c. sociālām grupām visā Skotijā.

Lize Sinklēra (Lise Sinclair)

Dziedātāja, mūziķe, dzejniece, četru bērnu mamma. Dzīvo Fēra salā, Skotijā. Viņas dzeja publicēta dažādos izdevumos un tulkota vairākās Eiropas valodās. 2005. g. par rakstnieci izdots informatīvs buklets. 2008. g. nācis klajā kompaktdisks Ivver Entrancin Wis, kurā iekļauti Šetlendas dzejnieku darbu aranžējumi čellam, arfai, altam un balsij.

Austvalds Treistasons (Ástvaldur Traustason)

Dzimis 1966. g. Reikjavīkā, Islandē. Agri sācis spēlēt klavieres, studējis mūziku Islandē un Bostonā. Spēlējis daudzās Islandes ievērojamās grupās, tostarp 10 gadus –Reikjavīkas bigbendā. Pēdējā laikā pievērsies akordeona spēlei. Pašlaik spēlē folkmūzikas grupā Bardukha, eksperimentējot ar Austrumeiropas mūzikas mantojumu, kas jaukts ar džezu un improvizācijām. Vienmēr bijis dedzīgs skolotājs, dibinājis Tónheimar(Mūzikas pasaule) – populāru skolu, kurā akcentēta improvizācija un muzicēšana pēc dzirdes.

Adalsteins Ausbergs Sigurdsons (Aðalsteinn Ásberg Sigurðsson)

Dzimis 1955. g. Husavikā, Ziemeļislandē. 1977. g. debitējis ar dzejas grāmatu Ósánar lendur. Pēc tam izdotas vēl 12 dzejas un atdzejas grāmatas, viens romāns un 10 grāmatas bērniem. Izdevis arī daudz savas dzejas ierakstu un dziesmu. Jaunākās dzejas grāmatas – Eyðibýli (2004) un Hjartaborg (2007). Dzīvo Reikjavīkā, kur raksta, sacer dziesmas, izdod grāmatas un mūzikas ierakstus.

Gintars Grajausks (Gintaras Grajauskas)

Lietuviešu dzejnieks, prozists un džeza mūziķis. Dzimis 1966. g. Marijampolē. Strādājis Lietuvas radio un televīzijā. Kopš 1994. g. – dienas laikraksta Klaipėda literārā pielikuma redaktors. Grupas The Rockefellers solists un basģitārists. Pirmā grāmata Tattoo izdota 1993. gadā. Viņa dzejoļi tulkoti angļu, vācu, zviedru, poļu un citās valodās un iekļauti antoloģijā Six Lithuanian Poets. Dzīvo un strādā Klaipēdā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV