Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Dzejas dienas 2010 tuvojas noslēgumam

Laura Leimane, 16.09.2010. 13:31

Šā gada starptautiskajā dzejas festivālā Dzejas dienas 2010 vēl tikai divas dienas! Pēc divu nedēļu ilga dzejas maratona sestdien festivāls noslēgsies ar Klasisku dzejas vakaru.
Dzejas dienas 2010 tuvojas noslēgumam

Dzejas dienās atkal pieturēs Dzejas brauciens. Dzejnieka Guntara Godiņa un Somijas Institūta kopīgi rīkotais projekts šogad notiks jau piekto reizi. Mobilajā dzejas festivālā ik gadu piedalās pa diviem dzejniekiem no Somijas, Igaunijas un Latvijas. Šogad Dzejas brauciens sāksies 17.septembrī plkst. 18.00 Rīgas grāmatnīcā Satori, tad 18.septembrī plkst. 18.00 pieturēs Valmieras Novadpētniecības muzejā, pēc tam dzeja brauks uz Igauniju un Somiju. Projektā šogad piedalās Trīna Sōmetsa (Triin Soomets) un Latvijā jau pazīstamais fs no Igaunijas, Rīna Katajavuori (Riina Katajavuori) un Jirki Kīskinens (Jyrki Kiiskinen) – no Somijas, bet Latviju pārstāv Ingmāra Balode un Arvis Viguls. Visu Dzejas braucienu dalībnieku dzejoļi tulkoti abās pārējās valodās. Sīkākas ziņas par Dzejas braucienu meklējiet mājaslapā: www.dzejasbrauciens.lv.

Piektdienas vakarā gaidāms pēdējais pasākums ar ārvalstu mākslinieku piedalīšanos. META-KAFE Spīķeros, Maskavas ielā 12/1, uzstāsies Starptautiskā ceļojošā festivāla Poetry Unlimited dzejas un mūzikas grupa The Berserkers. Grupa kādas starptautiskās tulkošanas darbnīcas laikā dibināta 2008. gadā. To veido pieci dzejnieki un mūziķi – Gerijs Kembridžs (Gerry Cambridge – Skotija), Līze Sinklēra (Lise Sinclair – Skotija), Gintars Grajausks (Gintaras Grajauskas – Lietuva), Adalsteins Ausbergs Sigurdsons (Aðalsteinn Ásberg SIGURÐSSON – Īslande) un Austvalds Treistasons (Ástvaldur TRAUSTASON – Īslande).

Bet šā gada Dzejas dienu noslēgumā, sestdien, 18.septembrī plkst. 19.00 klubā Hamlets, Jāņa sētā 5, notiks Klasisks dzejas vakars. Jau desmito gadu Klasiskā dzejas vakarā tiks uzjundīta un kopta klasiskā saikne, kas dzejas lauku vieno ar dzejas lasītāju un klausītāju, ar vienu vienīgu mērķi – savstarpēja informācijas apmaiņa un bagātināšanās. Šogad īpaši Klasiskam dzejas vakaram tapušo eseju par dzeju lasīs Inga Ābele. Kārlis Vērdiņš vadīs piemiņas brīdi, veltītu šogad aizsaulē aizgājušajam dzejniekam Gunaram Saliņam. Piepalīdzot džeza ekspertei Sandrai Amerikai, pieminēsim vēl vienu aizgājēju – izcilo avangarda džeza trompetistu Bilu Diksonu. Klātesot autorēm, tiks atvērtas divas apgādā Neputns iznākušās dzejoļu grāmatas – Rūtas Mežavilkas Dz. un Liānas Langas Vilkogas. Rūta Mežavilka ar draugiem lasīs dzejoļus no jaunās grāmatas. Un visbeidzot, Liāna Langa lasīs savu dzeju ciklu Skatiens sadarbībā ar mūziķiem Zani Šmiti, Ilzi Grunti, Andri Grunti un Gintu Pabērzu.

Sīkākas ziņas par Dzejas dienu 2010 pasākumiem meklējiet mājaslapā www.dzejasdienas.lv. Dalība visos pasākumos ir bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV