Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Latvijas Radio koris oktobrī uzstāsies prestižos festivālos Vācijā

Inga Žilinska, 08.10.2010. 08:51

Oktobra sākumā Latvijas Radio koris piedalīsies Ūzedomas mūzikas festivālā, bet mēneša beigās viesosies Starptautiskajā Veingartenes jaunās mūzikas festivālā.
Latvijas Radio koris oktobrī uzstāsies prestižos festivālos Vācijā

Ūzedomas mūzikas festivāls šogad veltīts Latvijai, tās mūzikai un atskaņotājmāksliniekiem. Šajā festivālā Latvijas Radio koris diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā 9. oktobrī sniegs koncertu Ūzedomas evaņģēliskajā baznīcā, kurā līdzās latviešu komponistu darbiem: Pētera Vaska "Zīles ziņai", Santas Ratnieces "chú dal" ("Kluss ūdens") skanēs arī Johannesa Brāmsa "Trīs dziedājumi" ("Drei Gesänge", op. 42) un Sofijas Gubaiduļinas "Sonnengesang"("Saules dziesma") čellam, korim un sitaminstrumentiem. Kopā ar Latvijas Radio kori koncertā muzicēs Latvijā dzimušais un patlaban Vācijā dzīvojošais čellists Ramons Jaffē, kā arī sitaminstrumentālisti - Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķis Edgars Saksons un kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" mākslinieks Ivo Krūskops.

Ūzedomas festivālā muzicēs arī māsas Skrides, Vestards Šimkus, orķestris "Kremerata Baltica" un citi izcili latviešu mūziķi.

Prestižajā Starptautiskajās Veingartenes jaunās mūzikas dienās ("Internationale Weingartener Tage für neue Musik") Latvijas Radio koris viesosies pirmo reizi. Uzaicinājums piedalīties šajā Vācijās jaunās mūzikas festivālā sekoja pēc veiksmīgas Latvijas Radio kora uzstāšanās Eiropas baznīcas mūzikas festivālā Švābijas Gmindē aizvadītā gada rudenī.
23. oktobrī Veingartenes Bazilikā Latvijas Radio koris, komponistei klātesot, sniegs Sofijas Gubaiduļinas autorkoncertu. Koncertā piedalīsies čellists Ramons Jaffē, ērģelnieks Aigars Reinis, kā arī sitaminstrumetnālisti Ivo Krūskops un Edgars Saksons, pie diriģenta pults - Sigvards Kļava.

Visas Latvijas Radio kora komandējuma izmaksas sedz festivāla rīkotājvalsts.

Būsiet mīļi gaidīti Latvijas Radio kora koncertos Latvijā:
20. oktobrī jaunās mūzikas festivālā "Arēna" Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā un
27. oktobrī "Vakara sarunas Jāņa baznīcā" koncertā "Ceļš", kurā viesosies mācītājs Juris Rubenis un dzejnieks Uldis Bērziņš.

Vairāk informācijas: http://www.radiokoris.lv, kā arī:
http://www.usedomer-musikfestival.de; http://www.weingarten-neue-musik.de

Seko Latvijas Radio korim Twitter: http://twitter.com/radiokoris

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV