Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Arnis Mednis "piespiež" jamaikiešus dziedāt "Kaladū"

Katrīna Liepiņa, 30.11.2010. 10:37

Novembra sākumā pēc Arņa Medņa uzaicinājuma Rīgu un mūzikas ierakstu studiju JAMROOM projektu cikla "Openworld" ietvaros apmeklēja trīs vecās regeja skolas mākslinieki no Anglijas. Pirmais regejpuiku un pašmāju mūziķu kopdarbs nu nodots klausītāju vērtējumam. Turklāt, kā jau tas pirmsZiemassvētku laikam pieklājās, singls izvēlēts atbilstošs - "Kaladū".
Arnis Mednis "piespiež" jamaikiešus dziedāt "Kaladū"

"Openworld" ir starptautiskais mūzikas projektu cikls, kurā vienkopus satiksies mūziķi no dažādām pasaules kultūrām un mūzikas stiliem, lai kopīgi ierakstītu albumu. Projekta dalībnieki, iepriekš viens ar otru nav pazīstami, katrā ciklā kopīgi sāks darbu pie eksperimentālo audio ierakstu gatavošanas.

"Pats muzikālais materiāls tiks veidots albuma tapšanas gaitā, apvienojot visus pārstāvētos mūzikas virzienus, izmantojot katra stila labākās iezīmes, šī vārda visplašākajā nozīmē, veidojot jaunu priekšstatu par mūziku un tās radīšanu", skaidro projekta autors un producents Arnis Mednis.

Unikālākais šajā projektā ir veids, kādā tiks ierakstīts albums – ierakstu veiks publiski redzamā vietā ar lielu cilvēku plūsmu (piem. iepirkšanās centrs), kā arī ieraksta process būs vērojams tiešsaitē internetā. Šādā veidā ar publiku tiek izveidota atgriezeniskā saite un cilvēki var ne tikai sekot līdzi ieraksta tapšanai, bet arī piedalīties tajā ar sava viedokļa izteikšanu un komentāriem par procesu.

Sadarbībā ar DJ Milky Selector (LV, reggae) projektā piedalīsies trīs vecās regeja skolas mākslinieki no Anglijas, kuri iepriekš sadarbojušies ar tādām regeja slavenībām, kā King Shiloh, Rebel Lion un popdziedātāju L.S.K. Rhianna.

Pirmajā "Openworld" ierakstā (tapuši dziesmu "Kaladū" un "Rūžeņa" ieraksti) piedalījās regeja dziedātājs Sammy Dreadlocks (Semijs Dredloks), ģitārists Chris Dawkins (Kriss Dovkinss), dziedātājs, bundzinieks un komponists Ras Iyah (Rass Īass) no Apvienotās Karalistes, perkusionists Tiago Loei (Tiago Loeijs) no Brazīlijas, kā arī pašmāju dziedātāja Anmary, koklētāja Laima Jansone un grupas "Gain Fast" ģitārists Uldis Beitiņš.

Pie tik dažādas mūziķu plejādes būs intresanti pavērot, kā no tik atšķirīgiem mūzikas stiliem tiek izveidota jauna skaņu sintēze, bez izteikta pamatrakstura.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV