Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīgas Doma zēnu koris 60. jubilejas sezonu turpina ar Rīgas Ziemassvētku koncertiem Ķīpsalā

Inese Libere, 24.11.2010. 01:28

Rīgas Ziemassvētku koncertā, kas notiks 25. un 26. decembrī Ķīpsalā, klausītājus priecēs lieliskais Rīgas Doma zēnu koris, kas šogad atzīmē savu 60. jubileju. Zēnu koris kopā ar iemīļotiem operas solistiem dziedās skaistākās melodijas no klasikas zelta repertuāra.
Rīgas Doma zēnu koris 60. jubilejas sezonu turpina ar Rīgas Ziemassvētku koncertiem Ķīpsalā

Rīgas Doma zēnu koris koncertā dziedās Ziemassvētku laikam atbilstošu klasisko mūziku – skanēs Volfganga Amadeja Mocarta dievišķi skaistā motete "Laudate Dominum" ar Lienes Kinčas soprāna solo, Franča Šūberta brīnišķīgā dziesma "Ave Maria" ar Viestura Jansona tenora solo un trīs Ziemassvētku prieka piepildītas daļas no Georga Fridriha Hendeļa Ziemassvētku oratorijas "Mesija", ieskaitot populāro "Alleluja". Vēl Rīgas Doma zēnu koris gatavo divas pilnīgi jaunas Ziemassvētku dziesmu apdares, kuras koncertam sarūpējusi komponiste Ilona Breģe – Džona Frēnsisa Vades "Adeste fideles" un F. Grūbera "Klusa nakts", turklāt ar zēnu kori te sadziedāsies visi trīs koncerta pirmās daļas solisti: Liene Kinča, Viesturs Jansons un Pauls Putniņš.

Koncerta mākslinieciskā vadītāja Ilona Breģe: "Man ir liels gandarījums par to, ka šajā koncertā piedalīsies Rīgas Doma zēnu koris, turklāt ar tik lielisku repertuāru! Ziemassvētku laikā, kad prieks valda pār pasauli, Rīgas Doma zēnu kora skanīgās balsis ienesīs gaismu Jūsu sirdīs!"

2001. gada Lielās Mūzikas balvas ieguvējam Rīgas Doma zēnu korim uzgavilējuši klausītāji visā pasaulē, tostarp ar Baltajā Namā ASV. Pēc Rīgas Ziemassvētku koncertiem, zēnu koris kopā ar tā diriģentu un māksliniecisko vadītāju Mārtiņu Klišānu sāks aktīvu darbu pie topoša albūma "Ave Maria", kurā tiks apkopotas dažādu komponistu kompozīcijas ar tādu pašu nosaukumu, gatavosies koncertiem kopā ar Kremerata Baltica un Gidonu Krēmeru, Garīgās mūzikas festivālam Vācijā, Eiropas koncerttūrei un nākošajiem koncertiem Latvijā.

Rīgas Ziemassvētku koncertu diriģēs Jevgēņija Svetlanova II Starptautiskā diriģentu konkursa laureāts Andris Poga un viņa diriģenta zizlim pakļausies divi orķestri: pirmajā daļā kamerorķestris "Konsonanse" un otrajā daļā Profesionālais pūtēju orķestris "Rīga". Koncerta otrajā daļā, kas atvēlēta pēdējā gadsimtā tapušām Ziemassvētku melodijām, uzstāsies starptautisku atzinību guvušais "Swedbank" jauktais koris un vairāki populāri solisti – Amanda Bašmakova, Daumants Kalniņš un Juris Vizbulis.

Koncerti notiks 25. decembrī plkst. 17.00 un 26. decembrī plkst. 15.00 Rīgā, Ķīpsalas hallē.

Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena – Ls 4,50–10! Informācija pa tālr.: 67067500 vai e-pastu: music@bt1.lv.

Koncertu rīko Ziemassvētku koncertu Ķīpsalā un pasaulslaveno mūziklu "Mūzikas skaņas", "Vestsaidas stāsts" un "Les Misérables" iestudējumu producenti "BT 1 Music" ar Rīgas domes atbalstu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV