Trešdiena, 01.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ziedonis;

„bet bet” izdod jubilejas izlasi

Guntars Račs, 04.12.2010. 16:41

Grupa, kura nākamā gada martā ar koncertu sēriju un jaunu studijas albumu plāno atzīmēt 20 gadu pastāvēšanu, laidusi klajā „20 labāko dziesmu” apkopojumu.
„bet bet” izdod jubilejas izlasi

Diskā ir dziesmas no iepriekš izdotajiem grupas albumiem „Mana mīļā meitene", „Tādā garā", „Laiks iet", „Nepārmet man", „Ceļš, kuru iet" un „Palmas zaļo vienmēr". Izlase papildināta ar šogad no jauna ierakstīto un grupas pašu pirmo kopīgi sacerēto dziesmu „Tu esi vējš".
Albuma bukletā atrodama izsmeļoša informācija par grupas radošo darbību, diskogrāfija, albumu vāki, fotogrāfijas un visu izlasē iekļauto dziesmu teksti.

„20 labākajās dziesmās" iekļauti šādi skaņdarbi: „Diena", „Man vienalga viss", „Agrā rītā", „Mana mīļā meitene", „Es tevi nemīlu", „Pieklauvē", „Tur tālāk", „Vakara vējā", „Aizvējā", „Kāpēc man nav „Mercedes"", „Pēdējo reiz", „Nepārmet man", „Mēmā dziesma", „Ceļš, kuru iet", „Sāksim visu no jauna", „Nekādu problēmu", „Kaktuss", „Džambulaja", „Nakts" un „Tu esi vējš" (2010).

„Es domāju, ka mēs pārdosim krietni vien vairāk kopiju kā grupa Labvēlīgais Tips savu jauno albumu „Kurvis"," ir pārliecināts Zigfrīds Muktupāvels.

„Es domāju, ka pārspēt „Tipu" nav mūsu galvenais mērķis. Mums jāpārdod vairāk kopiju nekā „Prāta Vētra" pārdos savu jauno izlasi. Tas ir nopietns izaicinājums," uzskata Guntars Račs.

Visas dziesmas studijā "G.E.M." remāsterējis (atjaunojis un uzlabojis skanējumu) Edijs Gņedovskis, ar kuru kopīgi grupa savulaik ir ierakstījusi trīs albumus. Dizainu veidojis Guntars Ošenieks (Gosh), kurš ir gan grupas logo autors, gan arī vairāku grupas iepriekšējo izlašu un albumu dizaina autors.

„bet bet" ir dibināta 1991.gada pavasarī un tajā apvienojās divu grupu – „Jauna mēness" un „Zodiaka" - agrākie dalībnieki Zigfrīds Muktupāvels, Guntars Račs, Aivis Kalvāns, Uģis Tirzītis un Aivars Gudrais. Laika gaitā no grupas sastāva izstājušies Gudrais un Kalvāns, bet 2006. gadā pievienojies basģitārists Andris Alviķis. Šādā sastāvā grupa turpina koncertēt un ierakstīt jaunas dziesmas.

Tuvākā grupas publiskā uzstāšanās paredzēta 21. decembrī pasākumā "Ielūdz Baiba Sipeniece un Valters Krauze! Dziedi, dejo, smejies" , kas notiks "Arēna Rīga".

Albumu CD versijā iespējams pasūtīt „MicRec" mājas lapā, bet Mp3 - ielādēt portālā „Doremi.lv".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV