Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Ar mūziku svētku laikam turpinās koncertcikls "Iededz gaismu"

Dace Bluķe, 10.12.2010. 12:16

Adventa un Ziemassvētku sestdienu vakaros koncertcikls "Iededz gaismu" turpinās priecēt ikvienu labas mūzikas cienītāju. 18. decembrī dzīvespriecīgu klasiķu mūziku atskaņos viens no pasaulē izcilākajiem kontrabasistiem Gunārs Upatnieks kopā ar pianisti Agnesi Egliņu. Savukārt pēc nedēļas, 25. decembra pievakarē savu Ziemassvētku stāstu populārās un džeza melodijās izdziedās vokālā grupa "Framest".
Ar mūziku svētku laikam turpinās koncertcikls "Iededz gaismu"

Talantīgā mūziķa Gunāra Upatnieka panākumi ir unikāli, jo kontrabasa pielietojums klasiskajā mūzikā galvenokārt ir simfoniskajā orķestrī un iespēju izpausties solo, kā arī sacensties konkursos kontrabasistiem ir nesalīdzināmi mazāk nekā citu instrumentu virtuoziem. Savu spožo dubultuzvaru prestižajā ARD konkursā Gunārs Upatnieks guva milzīgā konkurencē, jo konkursam bija pieteikušies 406 pretendenti no 44 pasaules valstīm. Ne mazāk talantīgais latviešu pianists Vestards Šimkus par savu kolēģi mūzikā izsakās šādi: "Savu klases biedru Gunāru uzskatu par talantīgāko mūsu paaudzes kontrabasistu un vienmēr priecājos ar viņu kopā uzstāties".

Koncertā Liepājā Upatnieks muzicēs kopā ar pianisti Agnesi Egliņu, kas klavierspēli sākusi apgūt piecu gadu vecumā Liepājas mūzikas vidusskolā. Šobrīd Egliņa ir viena no spožākajām jaunās paaudzes kamermūziķēm, kas guvusi panākumus starptautiskos koncertmeistaru konkursos Klaipēdā un Viļņā, ieguvusi pirmo vietu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas konkursā Labākais studentu kameransamblis ansamblī ar klarnetistu Mārtiņu Circeni, kā arī ieguvusi galveno balvu Yamaha 9. starptautiskajā koncertmeistaru konkursā Birmingemā.

Grupa "Framest" sava Latvijas Ziemassvētku koncertu sērijā piestās arī Liepājā. Koncertprogrammā Ziemassvētku stāsts grupa aicina jūs doties pārsteigumiem bagātā ceļojumā, kurā skanēs gan visiem labi zināmās Ziemassvētku dziesmas, gan Ziemassvētku hīti džeza noskaņās. "Framest" dibināta 2005. gadā un ar panākumiem piedalījusies vairākos konkursos, tai skaitā iegūstot I vietu konkursā Ceļš uz teātri, I vietu Imanta Kalniņa dziesmu konkursā Jaunās zvaigznes, II vietu draugiem.lv rīkotajā konkursā jaunajiem mūziķiem "Re:Loud". Savukārt 2009. gadā grupa nominēta Lielajai Mūzikas balvai nominācijā Gada debija. 2010. gada martā grupa ieguva klausītāju simpātijas balvu Lielās Mūzikas balvas 2009 klausītāju balsojumā. Framest var lepoties arī ar dalību slavenās The Real Group rīkotajā The Real A Cappella Festival pagājuša gada rudenī Zviedrijā.

Lielās mūzikas balvas žūrijas locekle muzikoloģe Solvita Sējāne grupu raksturo šādi: "Vokāli dzīvi, tehniski spoži, skatuviski interesanti un atbrīvoti aizpilda līdz šim patukšo vokālā džeza nišu."
Koncertu sākums ir plkst. 17.00 viesnīcas Promenade hotel Hika zālē. Koncertu dienā, uzrādot biļeti saņemsiet 10% atlaidi restorānā Piano viesnīcā Promenade Hotel.

Organizatori pieņem arī kolektīvos pieteikumus grupām, sākot no 6 cilvēkiem pa tālr: 29121323 vai e-pastu: balticsoundagency@gmail.com. Grupas, sākot no 6 cilvēkiem saņem Ls 2 atlaidi katrai biļetei.

Biļetes uz šo un citiem cikla Iededz gaismu koncertiem var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā, kā arī stundu pirms koncerta tā norises vietā.

Papildus informācija pieejama mājas lapā:
www.upatnieks.lv, www.framest.lv un https://sites.google.com/site/iededzgaismu

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV