Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

LNSO koncerti februārī

Mārtiņš Pučka, 06.01.2011. 18:24

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris februāri aicina uz diviem atšķirīgiem, bet izciliem koncertiem – 5. februārī LNSO un Tāļa Sila bērnu baleta studija aicina visus bērnus un viņu vecākus uz unikālu, multimediālu dejas un simfoniskās mūzikas koncertu „Baleta mūzika". Savukārt 18. februārī LNSO un galvenais diriģents Karels Marks Šišons ielūdz uz koncertu "Pasaules klasikas pērles", kurā kā solisti būs dzirdami jaunie un talantīgie LNSO pūtēji - Egils Upatnieks (oboja), Guntis Kuzma (klarnete), Jānis Semjonovs (fagots), Artūrs Šults (mežrags).
LNSO koncerti februārī

Koncertā „Baleta mūzika" 5. februārī LNSO mūziķi atskaņos Pētera Čaikovska populāro skaņdarbu „Gadalaiki" diriģenta Andra Vecumnieka vadībā, savukārt horeogrāfa Tāļa Sila baleta studijas bērni un jaunieši izdejos šīs melodijas savā interpretācijā. Bet tas vēl nav viss, jo laiku pa laikam, virs orķestra galvām koncerta klausītājiem tiks rādīti labi pazīstamās multiplikācijas filmas „Gadalaiki" fragmenti, kas arī radīti iedvesmojoties no šī skaņdarba. Savukārt koncerta starpbrīdī mazajiem klausītājiem būs iespēja iepazīties ar dažādiem metāla pūšaminstrumentiem, kurus savā ikdienā spēlē LNSO mūziķi.

Šis koncerts būs ne tikai krāšņākais un ievērojamākais šīs sezonas LNSO koncertu ciklā „Simfoniskie koncerti bērniem un vecākiem", bet arī līdzšinējā bērniem veltītajā koncertu cila vēsturē. Jo pirmo reizi bērniem veltītā koncertā būs apvienotas gan simfoniskā orķestra mūzikas izpildījums, gan balets bērnu un jauniešu izpildījumā, gan arī multiplikāciju filmas video projekcijas, tādā veidā kļūstot par īsti multimediālu pasākumu.

Koncerta „Baleta mūzika" 5. februārī Lielajā Ģildē sākums krievu valodā plkst. 11.00, bet latviešu valodā plkst. 14.00. Šis pats koncerts tiks piedāvāts arī Ventspils mazajiem klausītājiem 3. februārī plkst.11.00 Ventspils teātra namā „Jūras Vārti".

Savukārt 18. februāra koncerts plkst. 19.00 Lielajā Ģildē būs domāts nopietnās mūzikas cienītājiem. Pētera Čaikovska Piektās un Sestās simfonijas Karela Marka Šišona interpretācijā jau kļuvušas par neaizmirstamiem Rīgas mūzikas dzīves notikumiem. Šajā sezonā viņš turpina šo ciklu ar Ceturtās simfonijas lasījumu, kas sola tādu pašu svaigumu, kaisli un jaunatklājumus, kā iepriekšējās reizēs. Šajā koncertā Čaikovski papildinās iespēja dzirdēt LNSO talantīgos pūtējus Mocarta skaņdarbā Sinfonia Contertante pūtējiem.

Programma:
Volfgangs Amadejs Mocarts Uvertīra operai „Bēgšana no seraja"
Volfgangs Amadejs Mocarts Sinfonia Concertante pūtējiem Mibemol mažorā
Pēteris Čaikovskis Ceturtā simfonija fa minorā

Solisti:
Egils Upatnieks / oboja
Guntis Kuzma / klarnete
Jānis Semjonovs / Fagots
Artūrs Šults / mežrags

Diriģents: LNSO galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Karels Marks Šišons.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV