Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Klubā "Nabaklab" notiks saruna par viduslaiku mūziku un sabiedrību

Aija Fedorova, 21.02.2011. 17:19

24. februārī plkst. 19.00 Z.A. Meierovica bulvārī 12 notiks kluba "Nabaklab" organizētā lektorija "Uzskaņot prātu" 4. lekcija Oratores Bellatores Laboratores*. Pēc lektorija gaidāms koncerts ar grupu "Obscurus Orbis" un "Das Sonntags Legion" uzstāšanos.
Klubā "Nabaklab" notiks saruna par viduslaiku mūziku un sabiedrību

Modernajā sabiedrībā interese par šo tālo vēstures periodu nezūd jau gadsimtiem ilgi – visā pasaulē regulāri tiek dibinātas mūzikas grupas, organizēti tematiski festivāli, rekonstruētas cīņas, radīti literāri darbi un veidots kino, kuru būtisks iedvesmas avots ir viduslaiku notikumi un personības. Sarunā par viduslaikiem, kuru daudzveidīgā ietekme manāma dažādās mūsdienu kultūras izpausmēs, piedalīsies muzikologs Māris Kupčs, medievists Andris Levāns un literatūrzinātnieks Ojārs Lāms. Sarunu vadīs Andris Geidāns (vesturiskiaktivs.lv).

Šī saruna būs jau ceturtā mūzikas kluba "Nabaklab" lekciju ciklā "Uzskaņot prātu", kas aplūko ar mūzikas un mākslas vidi saistītus jautājumus, piedāvājot visdažādāko nozaru praktiķu un teorētiķu skatījumu par kultūras aktualitātēm, vēsturi un pārmaiņām. Ar šo lektoriju tiek turpināta radio NABA aizsāktā misija, nodrošinot kvalitatīvas un daudzveidīgas radošās, galvenokārt mūzikas, telpas esamību kā alternatīvu standarta komercproduktiem kultūras pasaulē. Ikvienam interesentam būs iespēja uzdot jautājumus vai izteikt savu viedokli par pārrunātajām tēmām.

Pēc lektorija notiks koncerts ar grupu "Obscurus Orbis" un "Das Sonntags Legion" uzstāšanos.

Apmeklējot gan lektoriju, gan koncertu, ieeja 1Ls

Apmeklējot tikai koncertu, ieeja 2Ls

*Lat. Tie, kuri lūdz; tie, kuri karo; tie, kuri strādā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV