Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Norisināsies „FonoFest" grupu konkursa trešā kārta

Jānis Sildniks, 14.03.2011. 14:38

19. martā plkst. 22:00, festivāla „FonoFest" rīkotā grupu konkursa ietvaros, „FonoKlubā" uzstāsies „On The Roof", „The Black Cats" un „Lie Lie Sister".
Norisināsies „FonoFest" grupu konkursa trešā kārta

Konkursam šī būs jau trešā, līdz ar to arī pēdējā no atlases kārtām, kurā tiks noskaidrots trūkstošais finālists noslēguma koncertam 23. aprīlī. Atgādinām, ka pirmajā kārtā vietu finālā sev nodrošināja grupa „Medieval Child", savukārt otrajā – „Faithful in Misfortune". Šajā reizē par iespēju iekļūt „FonoFest 2011" programmā sacentīsies grupas „On The Roof", „The Black Cats" un „Lie Lie Sister".

"On The Roof" par savu atspēriena punktu dēvē Jelgavu, kur notiek grupas radošais darbs un liela daļa koncertu. Grupas dziesmās valdošais ir roka elements, taču mūziķi katrs kaut ko ieliek no sevis, mēģinot "On The Roof" mūziku padarīt neatkārtojamu, savdabīgu un pēc iespējas interesantāku. FonoKluba grupu konkursā piedalās jau otro gadu, pagājušajā reizē iekļūstot arī finālā.

„The Black Cats" pašreizējā sastāvā tapa 2009. gada nogalē, kad pēc ilgākiem klejojumiem pa pasauli dzimtajā miestā satikās un kopīgu valodu atrada līdz tam dažādos jazz , country, blues projektos spēlējoši limbažnieki. Pašlaik Rocabilly apvienība The Black Cats veic aktīvu koncertdarbību dažādos Latvijas klubos, kā nozīmīgāko pasākumu izceļot skatuves dalīšanu ar Latvijas rokenrola karali Pitu Andersonu, tā saņemot autoritatīvās leģendas atzinību.

„Lie Lie Sister" ir Indie/alternative rock apvienība apvienība, kurai nav aizspriedumu arī pret konservatīviem kompozīcijas elementiem rokmūzikā. Tās dalībnieku dažādās muzikālās influences un nenoteiktība ir novedis līdz mēģinājumiem savienot šķietami nesaderīgas krāsas - agresīvas, skaļas ģitāras partijas un sapņainu, melodisku dziedājumu. Savu darbību tā uzsāka pagājušā gada martā, taču šajā salīdzinoši neilgajā laika posmā ir paspējusi nospēlēt jau krietnu skaitu koncertu, tai skaitā arī uzvarot „Open Mic" konkursā, līdz ar to kāpjot uz vienas no Positivus 2010 skatuvēm.

Ieeja koncertā bez maksas.
www.fonoklubs.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV